23948sdkhjf

Færgen: Fuld kraft frem

Antal fragtede lastvogne og busser stiger henholdsvis 9,7 og 13,3 procent.

Rederiet Færgen leverede sidste år vækst på alle sine færgeruter i det danske ø-rige. Størst vækst tilfalder uden sidestykke LangelandsFærgen på ruten Spodsbjerg-Tårs. Her viser trafiktallene for 2014 således kraftig fremgang på alle parametre.

Antallet af fragtede lastvogne på ruten steg med 9,7 procent, og antallet af fragtede busser kørte frem med 13,3 procent. Antallet af fragtede passagerer er også vokset – her med 6,5 procent i forhold til 2013, mens antallet af fragtede personbiler stiger med 5,7 procent.

- De lokale turistorganisationer har været gode til at gøre opmærksom på mulighederne ved indenlandske ferier og i særdeleshed ø-ferier. Det gælder i udpræget grad for Langeland og Lolland, som begge rummer nogle helt særlige og mangfoldige tilbud som ferie- og oplevelsesdestinationer. At budskaberne bliver gentaget og hørt, smitter naturligvis positivt af på os som færgerederi, siger Lindy Kjøller, salgs- og marketingchef hos Færgen.

Totalt har Færgens i alt otte ruter til seks danske øer fragtet 4.415.067 passagerer i 2014, hvilket er over 41.000 flere end i 2013. Antallet af fragtede personbiler lyder på 1.112.040, hvilket er omkring 12.000 flere end i 2013.

I alt er Færgens trafiktal steget med 0,9 procent for antallet af fragtede passagerer og 1,2 procent for antallet af fragtede personbiler.

Færgen samarbejder med både Business Lolland Falster, VisitLangeland og Udvikling Fyn om at trække rejsende til ruten mellem Spodsbjerg og Tårs. Blandt andet ved at promovere det kommende Lolland Kystkulturcenter, ligesom Færgen er primus motor på et samarbejdsprojekt mellem de største turistdestinationer på Lolland og Falster. Her er formålet at trække flere fynboer og jyder fra trekantområdet til sydhavsøerne.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11