23948sdkhjf

Pilotprojekt med chaufførlærlinge

Frode Laursen ansætter 20 chaufførlærlinge i nyt pilotprojekt.

Frode Laursen A/S har i tæt samarbejde med TSU (Transportsektorens Uddannelsesfond – ATL og 3F) skabt muligheden for, at etablere et Frode Laursen Driver Academy hvis mål er at uddanne flere unge chauffører til transportbranchen.

Formålet med pilotprojektet er, at få skabt interesse omkring chaufføruddannelsen, samt fastholde de unge i uddannelsen. Pilotprojektet tager udgangspunkt i den nuværende godschaufføruddannelse, men med nogle justeringer der skal gøre det mere attraktivt for de unge.

- Vi håber de erfaringer vi gør os med pilotprojektet, kan være med til at justere på den nuværende uddannelse. Transportbranchen lider i dag under, at gennemsnitsalderen på en dansk chauffør ligger på omkring 50 år, og der uddannes ikke nok nye chauffører til at dække den almindelige afgang, som enten skyldes pension eller manglende fornyelse af EU kvalifikationsbeviset. Vi mener ikke, at chaufførfaget har den status faget fortjener. Det kræver selvstændighed, stor faglighed samt en sikker hånd, at være chauffør i dag, hedder det i en pressemeddelelse fra Frode Laursen A/S.

- Det er endvidere vores opfattelse, at en normalløn for en chauffør på omkring 25.000,- om måneden og en samlet årsløn på ca. 400.000,- inklusive tillæg og overtid, er på niveau eller bedre sammenlignet med andre brancher. Køre- hviletidsregler sætter i dag en naturlig grænse for, hvor mange timer en chauffør må køre. Faktum er, at branchen har behov for flere kvalificerede chauffører, og vi håber at pilotprojektet vil være medvirkende til at tiltrække flere unge,

Bogligt svage

Transportvirksomheden peger på, at der er mange unge som er interesseret i uddannelsen som godschauffør.

- Men vi ved at en stor del af denne gruppe tabes fordi, de ikke føler sig nok bogligt stærke til, at gennemføre uddannelsen.

Frode Laursen har derfor i samarbejde TSU og Tradium Djursland, etableret et Driver Academy hvor målet er, at rekruttere 20 potentielle chaufførlærlinge som vil blive tilbudt den ”nye” chaufføruddannelse.

- Vi har lagt vægt på, at de unge chaufførlærlinge får tilknyttet en ”Fadder” under en stor del af uddannelsen, fordi sikkerhed, kvalitet og service spiller en afgørende rolle.

Tak til TSU

Transportbranchen har de seneste år været blandt de mest kontrollede brancher, primært omkring kontrol af kørehviletider, EU-førerkort, teknisk viden omkring bilen m.v. og derfor ser Frode Laursen A/S det som virksomhedens pligt, at forberede nye chauffører på den virkelighed.

Frode Laursen vil gennem eget Driver Academy sikre, at vi er i stand til at dække den naturlige afgang af chauffører i virksomheden, og derudover udvikle nogle nye chauffører til transportbranchen som forhåbentligt på en motiverende måde vil være med til at videreføre et vigtigt erhverv i Danmark.

Vi vil gerne rette en stor tak til TSU, fordi de er gået aktivt ind i projektet, og er en vigtig del af

Frode Laursen har i dag 55 lærlinge og elever, fordelt indenfor chauffør, lager, værksted, administration samt spedition og disponering.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094