23948sdkhjf

Danske Havne møder EU-kommisær

Danske Havne mødes med den nye EU transportkommissær Violeta Bulc den 19. januar 2015.

Den nytiltrådte EU-kommissær for transportområdet, sloveneren Violeta Bulc, har som sit første fokusområde valgt de europæiske havne og deres vilkår for udvikling. Derfor har kommissæren inviteret 20 udvalgte repræsentanter for forskellige havne i Europa til møde mandag den 19. januar 2015.

Danske Havne er som brancheorganisation inviteret til at give sit billede af udfordringerne for de europæiske havne.

-Jeg er meget tilfreds med, at Danske Havne er inviteret med ved bordet, når transportkommissær Bulc drøfter den europæiske havnesektors udvikling og udfordringer, siger Gitte Lillelund Bech, direktør i Danske Havne.

-De øvrige deltagere i mødet er store havne som Rotterdam, Antwerpen og Hamborg, så Danske Havnes opgave er at gøre kommissæren klart, at havnene i Europa er forskellige i størrelse, organisationsform mv. Derfor skal kommissæren være opmærksom på, at EU’s kommende havneforordning skal kunne rumme forskelligheden. Der skal være plads og forretningsrum for eksempelvis både Skagen Havns fiskeindustri i nord og Barcelona Havns kaffeimport i syd.

-Endelig ønsker vi fra dansk side ensartede rammebetingelser mellem havnene i EU, og at Europa-Kommissionen får defineret statsstøttereglerne, når det gælder havneinfrastruktur og -services. Og så skal shipping tænkes ind i det indre marked for at skabe fair konkurrence mellem sø- og landtransport, slutter Gitte Lillelund Bech.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063