23948sdkhjf

EU-nyt fra NLA

Lovovertrædelser, støj og tachograf-kontrakt.

Nordic Logistics Associations (NLA) syn på den seneste måneds udvalgte transportnyheder fra EU-land.

Forslag nedstemt

Med 453 stemmer imod nedstemte Europa-Parlamentet den 17. december Kommissionens forslag om en harmoniseret liste over alvorlige trafikovertrædelser, der kan føre til, at transportvirksomheder bliver sortlistet.

Ifølge NLA, kan det faktum, at Kommissionens forslag ikke inkluderer brud mod cabotage-reglerne som en del af overtrædelserne, være en stærkt medvirkende faktor til, at forslaget blev nedstemt.

Den svenske transportforening Sveriges Åkeriföretags administrerende direktør, Rickard Gegö, skrev, ifølge NLA, efterfølgende på foreningens hjemmeside, at ”når Kommissionen ikke vil erkende, at der er store problemer med illegal lastbiltrafik i Europa, er det direkte provokerende. Kommissionen har i dette tilfælde vist sig tonedøv over for Parlamentets kritik. Men Parlamentet har sendt et tydeligt signal til Kommissionen om, at vi mener det alvorligt, når vi siger, at vi er trætte af situationen i branchen”.

Støj fra vejtransport

European Environmental Agency, EEA, skriver i sin årlige rapport ”Noise in Europe 2014”, at der er for høj lydvolumen skabt af transportbranchen mange steder i Europa. Mere end 125 mio. europæere lever i miljøer, hvor lyden er højere, end retningslinierne foreskriver. Miljøfarlig lyd er årligt anledning til over 43.000 sygehusindlæggelser, 900.000 tilfælde af forhøjet blodtryk og 10.000 dødsfald, og det er hovedsageligt vejtransport, der er ansvarlig for larm i byerne, fortæller EEA.

Kontrakt til CORTE

NLA fortæller yderligere, at organisationen for kontrolmyndigheder, CORTE, hvor NLA er medlem, er blevet tildelt kontrakten for de nye tekniske specifikationer for den digitale tachograf.

- Det er et skulderklap til CORTE, og giver organisationen et længe ventet boost for at kunne fortsætte sine aktiviteter, skriver NLA.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063