23948sdkhjf

Formørkelse kan betyde lyst år i Vagar

Passagerrekord og solformørkelse nærer store fremtidsdrømme på Færøerne.

Siden 2011 er det kun gået fremad for Færøernes eneste lufthavn, Vagar. Dengang forlængede man landingsbanen fra 1.250 til 1.799 meter, ligesom lufthavnen fik nye navigationsinstrumenter. Sidste år så en ny terminal og servicebygning dagens lys, og samlet har det tilsyneladende været nogle tiltrængte, forbedrende initiativer, som passagererne har kvitteret for.

Det står klart, efter at den nordatlantiske lufthavn ved årsskiftet kunne løfte sløret for, at over en kvart million, 250.287, passagerer i 2014 havde benyttet sig af Vagar Lufthavn. En stigning på seks procent fra 2013 og samtidig ny rekord.

Derudover kunne Vagar fremvise en rekordhøj regularitet på hele 99,3 procent. Med andre ord; meget få aflyste flyvninger og afgang til tiden. Imponerende, taget Færøernes meget tågede og lunefulde vejrlig i betragtning.

Lyse håb for fremtiden

Den færøske regering fordoblede i 2012 midlerne til turismeorganisationen Visit Faroe Islands, og den sænkede samtidig skatten på flybilletter. Dertil kommer, at økonomien på de vindblæste nordatlantiske øer er stærk i disse år, og efterspørgslen på fritids- og forretningsrejser til og fra øerne er stigende.

Det er heller ikke fuldstændig utopi at forestille sig, at den sjældne helt fulde solformørkelse, der den 20. marts i år vil kunne ses på himlen fra meget få steder i verden – men heriblandt Færøerne, vil kunne tiltrække et stort antal solbrillebærende turister til den 18 øer store østat.

Derfor er de samlede forhåbninger for 2015 da også store hos den administrerende direktør for Vagar Lufthavn, Jákup Sverri Kass:

- Vi tror meget på, at Færøernes uudforskede marked har et stort potentiale, både hvad angår fritids- og forretningsrejser, og vi håber, at vi vil være i stand til at tiltrække et par europæiske operatører, der vil inkludere Færøerne i deres planer for ruteudvikling i 2015 og fremover, siger Jákup Sverri Kass.

Som det eneste flyselskab har færøske Atlantic Airways, med sine tre stk. A319’ere, faste flyvninger til og fra Vagar Lufthavn, men i 2014 fik lufthavnen også besøg af flere ad hoc flyvninger med blandt andet B737-700- og A320-maskiner fra en række europæiske selskaber.

Atlantic Airways har derudover annonceret en ny strategi, der indebærer en hyppigere frekvens på visse destinationer og tilføjer endda et par nye. Dog er enkelte ruter også blevet nedlagt.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062