23948sdkhjf

Markant hurtigere til Samsø

Rederi søsætter markante forbedringer fra 5. januar 2015.

SamsøFærgen søsætter fra januar 2015 en moderniseret færge, kortere sejltid, flere afgange og billigere priser.

I det nye år bliver Samsø langt mere tilgængelig for sjællænderne. Hidtil har rejsen fra Kalundborg til Kolby Kås varet 1 time og 50 minutter, men fra 5. januar 2015 er det muligt at nå Samsø fra Sjælland på 1 time og 15 minutter - eller 1 time og 30 minutter afhængig af den konkrete afgang. Det sker via ruten Kalundborg-Ballen med ankomst i den nye Ballen Havn på Samsø.

Den sødygtige nyhed skyldes i høj grad indsættelsen af færgen M/F Kanhave, der tidligere har været benyttet på ruten fra østjyske Hou til Sælvig på Samsøs festkyst. Færgen er de seneste måneder renoveret i Esbjerg og er blandt andet opgraderet med et nyt hængedæk, der øger kapaciteten.

Øvrige nyheder på ruten tæller flere afgange, så der fremover er to til fire daglige afgange mellem Sjælland og Samsø året rundt. De er placeret, så tidspunkterne i langt højere grad end tidligere gør det muligt at benytte Samsøs mange seværdigheder og aktiviteter til endagsudflugter.

Samtidig introduceres en række nye billettyper, der giver lavere priser via Færgen Bizz Samsø og Færgen Kort Samsø.

Med de nye billettyper falder prisen løbende i takt med antallet af rejser til og fra Samsø. De der rejser flere end 10 gange årligt ender eksempelvis med kun at betale 106 kr. for en bilbillet med op til 9 personer.

Indtil 30. september 2014 har SamsøFærgen besejlet begge ruter til Samsø fra henholdsvis Jylland og Sjælland. Fremover sejler SamsøFærgen udelukkende ruten fra Kalundborg til Ballen, hvilket muliggør overførslen af færgen M/F Kanhave og de mange nye forbedringer.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078