23948sdkhjf

Bombrik i alle lastbiler til Norge

Erhvervskøretøjer over 3,5 ton på norske veje skal montere chip til betaling af bompenge.

Fra 1. januar 2015 skal alle erhvervskøretøjer over 3,5 ton på norske veje have monteret en såkaldt ”bombrik” til opkrævning af bompenge rundt om i Norge.

Det kan eksempelvis være i form af de eksisterende brikker AutoPASS, BroBizz og GoBox, oplyserDTL.

Er lastbilen ikke forsynet med bombrik fra årsskiftet, risikerer chaufføren en bøde på 7.000 danske kr. på stedet.

For vognmænd, der allerede har en bombrik for eksempel i form af Brobizz, er det vigtigt at sikre sig, at brikkens nummer svarer til køretøjets registreringsnummer.

Bøder

Norsk politi, toldvæsen og vejvæsen fører stram kontrol med overholdelsen af de nye afgiftsregler:

En førstegangs forseelse, der ikke er betalt indenfor tre uger, stiger til cirka 10.300 danske kr. I tilfælde af, at forseelsen gentages inden for to år, vil bøden stige til cirka 14.000 danske kr.

De norske myndigheder anbefaler, at vognmænd, der ikke har bombrik i forvejen bestiller online på www.autopass.no eller på www.easygo.com.

Virksomheden skal indgå en aftale med en afgiftsoperatør og montere bombrikken i køretøjets forrude. Der skal erlægges et depositum på 200 norske kr.

Bedre veje

Hensigten er ifølge den norske regering at sikre en mere effektiv indkrævning af afgifter fra norske og udenlandske transportfirmaer efter flere tilfælde, hvor bomafgifterne ikke er blevet betalt.

Det vil medføre lavere administrations- og driftsomkostninger for de norske afgiftsselskaber, og dermed frigøre midler til at bygge bedre og mere sikre veje. Den nye lovgivning garanterer desuden, at konkurrencevilkårene mellem den norske og udenlandske transportindustri bliver mere lige, hedder det i en pressemeddelelse fra de norske myndigheder.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.672