23948sdkhjf

SAS køber Cimber

SAS har indgået en aftale med danske Cimber A/S om overtagelse af 100 procent af selskabets aktier. Ifølge flere medier for en sum af cirka 20 mio. kr.

Cimber har erfaring med operationen af mindre fly, og opkøbet giver SAS mulighed for at overføre operationen af selskabets 12 CRJ900-fly til det mindre selskab – med base i København, og det kan ifølge SAS betyde en mere fokuseret og fleksibel produktion.

- Købet af Cimber vil give SAS adgang til en specialist inden for regional trafik med en meget konkurrencedygtig produktionsplatform, der supplerer SAS’ produktion af større Airbus og Boeing fly. På grund af de forventede synergier kan købet af Cimber også give muligheder for SAS til at opretholde og udvikle de regionale ruter i netværket til gavn for SAS’ kunder, siger Rickard Gustafson, administrerende direktør i SAS.

De to selskaber har tidligere haft en såkaldt ”wet lease” aftale, der omfatter fly og besætning, men den opsagde SAS, og derfor stod Cimber til at lukke til april næste år.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062