Teknologisk træthed eller adræthed?
Londons farverige borgmester Boris Johnson trak overskrifter i denne uge. Han slog nemlig til lyd for, at droner skulle løse trængselsproblemerne i London.
Vi står endnu en gang på tærsklen til nye teknologiske gennembrud. Nye teknologier som førerløse biler og droner, men også 3D-printere er på vej ind i vores dagligdag. Samtidig melder sig nye forretningsmodeller som Uber, Airbnb.com, Minbildinbil.dk, Bringrs.dk sig på markedet. Forretningsmodeller, der udspringer af deleøkonomien.
Denne cocktail af teknologiske fremskridt og aggressive forretningsmodeller udfordrer såvel vanetænkning som etablerede markeder.
Mange har vanskeligt ved at indtage en sådan cocktail, fordi den opleves som en trussel. Andre tager cocktailen til sig, da den opleves som den iværksætterkultur, som skal skabe vækst, udvikling og ikke mindst innovation.
Myndigheder verden over reagerer med politianmeldelser mod blandt andet Uber, ligesom de etablerede erhverv kæmper for at fastholde lige præcis den lovgivning, som beskytter deres erhverv.
Det siges, at man ikke kan vinde over fremtiden, men omvendt kan man være med til forme den.
Det kræver teknologisk adræthed, men også mod til at indse, at innovation og kreativitet er de våben, som de etablerede brancher står over for.
Teknologisk træthed fører kun til stilstand og det kan vi ikke i længden leve af.