23948sdkhjf

291 trafikulykker analyseret

Havarikommissionen for Vejtrafikulykker (HVU) offentliggør i morgen torsdag tværanalysen ”Hvorfor sker trafikulykkerne?”.

Den er baseret på de 291 alvorlige trafikulykker, som HVU har dybdeanalyseret i løbet af de seneste 14 år.

Analysen viser bl.a., at for høj hastighed og for dårlig orientering er de hyppigste forklaringer på, at trafikulykkerne sker – hver især medvirker de til op mod halvdelen af de 291 ulykker.

Også andre trafikantfejl optræder hyppigt: Uopmærksomhed, fejlvurdering, forkert reaktion og spirituspåvirkning medvirker hver især til mellem en tredjedel og en femtedel af de undersøgte ulykker.

Stort set alle ulykkerne kunne have været undgået, hvis trafikanterne ikke havde lavet fejl. Det betyder ikke, at trafiksikkerheden bedst forbedres ved kun at påvirke trafikanterne direkte. Gennem bedre indretning af veje og køretøjer er det ofte muligt at forebygge eller afbøde konsekvenserne af de fejl, trafikanterne laver.

Det er ikke kun trafikanterne, der medvirker til ulykkerne. Fejl ved veje/omgivelser medvirker til cirka hver tredje af de undersøgte ulykker, og fejl ved køretøjerne medvirker til cirka hver femte.

Tværanalysen viser også, hvilke forhold der hyppigst forværrer personskaderne. To af de oftest forekommende forhold er manglende brug af sikkerhedssele og træer i vejkanten.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065