23948sdkhjf

Kæmpe kornlast

Hele uge 49 fylder bulkskibet Ellivita godt op på kaj 26 i havnen i Fredericia.

225 meter langt og 32 meter bredt er skibet, der i løbet af ugen skal lastes med ca. 65.000 tons hvede, en af de største kornlaster ud af Danmarks dybeste havn - Fredericia Havn.

DLG er eksportør af den store kornlast, mens Fredericia Shipping A/S står for selve lastningen. Parterne har tidligere samarbejdet omkring store kornudskibninger via Fredericia.

Logistik er kodeordet

Lasten sammensættes dels af ca. 22.000 tons korn fra lager på havnen, dels en mindre mængde, der kommer ind med skib, mens den største mængde løbende køres ind med lastbiler. Da der er tale om over 30.000 tons korn, der kommer via lastbiler – op mod 200 lastbiler pr. dag - er det en stor logistisk opgave, der skal gå op i en højere enhed for at sikre effektivitet.

Rekord lastning

Logistikchef fra DLG, Lars Holm er allerede på 2. dagen af operationen yderst tilfreds.

- Mandag – første lastningsdag – blev der lastet over 14.000 tons korn, og det er rekord for os for lastning på en enkelt dag, og det tyder rigtig godt for resten af forløbet, udtaler Lars Holm.

- Effektiviteten hjælpes på vej af, at Fredericia Havn er nem at komme til. Logistikken er simpelthen fantastisk.

Kornet bliver lastet med bånd og med to ADP-kraner. Den del, der kommer ind med lastbiler, kommer fra Fyn samt Øst- og Sønderjylland. Men derudover kommer der som nævnt en mindre mængde korn ind via skib, og det er korn fra Samsø og Ærø.

Stor vanddybde et krav

- Effektivitet er nøgleordet i dag for denne type operationer, og tendensen går mod stadigt større skibe. Ikke alle danske havne kan modtage dem. Men som Danmarks dybeste havn, er det ikke noget problem i Fredericia, siger Lars Holm.

Skibet, der ankom søndag d. 30. november, forventes at forlade Fredericia Havn onsdag d. 10. december, hvor turen så går til Korea – en forventet sejlads på ca. 40 dage.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063