23948sdkhjf

København har succes med vejarbejde

Det kan betale sig at svinge pisken, mens man lokker med guleroden. Det ved man i Københavns Kommune, hvor en række anlægsarbejder har fået fart på og er blevet færdige før tid.

I foråret 2014 blev den københavnske overborgmester, Frank Jensen (S), og Teknik- og Miljøborgmester Morten Kabell (EL) enige om at uddele bøder, når et vej- eller anlægsarbejde overskred tidsfristen.

Det har sat fart på byggeriet flere steder i hovedstaden. Senest er en stor renovering af den centrale Istedgade meldt klar fire måneder før tidsplanen, og for nogle måneder siden kunne de københavnske busser tage nye særlige vognbaner i brug - også før tid, oplyser P4 København.

Det er ikke kun Københavns Kommune, der fået øje på fordelene ved at få afsluttet vejarbejdet hurtigst muligt. Også hos Vejdirektoratet har man gjort en indsats for at sætte ekstra blus på gravemaskiner og asfaltudlæggere.

Vejdirektoratet vurderer, at det koster en privatperson 122 kroner i timen at være forsinket. Sidder man i kø i arbejdstiden, er udgiften oppe på 512 kroner.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064