23948sdkhjf

Uafhængig aktør optimerer truck- og trailerkørsel

GateHouse hjælper speditører og vognmænd med at udnytte materiellet optimalt.

Vognmændene tænker typisk på et værktøj, der optimerer chaufførens økonomiske kørsel, og dermed minimerer lastbilens diesel-, dæk- og serviceforbrug, når temaet flådestyring dukker op.

Men hos GateHouse i Nørresundby er dagsordenen en noget anden, når det gælder flådestyring og telematik. Her fokuserer GateHouse på, hvor speditørernes og vognmændenes rullende materiel befinder sig. En viden der er rigtigt mange penge værd, når de tilhørende data udnyttes optimalt.

- Vi hjælper vores kunder med et overblik over, hvor tingene er henne. Det er meget værdifuld information, når eksempelvis en vognmand har flere hundrede trailere, der kører mindst 10.000 kilometer pr. måned - og det koster måske 7 kr. at køre én kilometer med en trailer, forklarer Søren Danielsen, sales manager hos GateHouse, til Danmarks Transport-Tidende.

Platformen GH Track

Helt konkret benytter GateHouse sin trackingplatform GH Track som det planlægningssystem, der eksempelvis leverer forslag til den optimale køretur for speditøren og vognmanden. Forslag der løbende beregner alle omkostninger på den pågældende rute – også når der benyttes underleverandører til turen.

- Så ved disponenten, hvad den pågældende tur koster med det samme. Samtidigt leverer vores trackingplatform GH Track eksempelvis også en løbende status på bilers positioner til vores kunders samarbejdspartnere, så eksempelvis Bilkas personale ved, hvornår lastbilen leverer nye varer til varehusets hylder og dermed kunder, fortsætter Søren Danielsen.

Ifølge ham findes der omkring 1200 gps-systemer verden over, heraf alene omkring 600 i den europæiske transportbranche.

Uafhængig leverandør

- Her er det en fordel, at GateHouse er en uafhængig leverandør af telematik, når vi skal have lov til at få adgang til gps-data hos købere af eksempelvis et gps-system fra TomTom. Vores trackingplatform GH Track er således en portal, som vi integrerer med vores kunders gps- og planlægningssystemer. Her sikrer vi samtidigt, at data kun når dem, der skal bruge dem, tilføjer sales manager Søren Danielsen, GateHouse.

Leverandøren i Nordjylland er specialist i softwareløsninger, der blandt andet optimerer styring og overvågning af bevægelige enheder i forbindelse med satellitkommunikation. GateHouse har mere end 20 års erfaring og ekspertise, der målrettes eksempelvis transportsektoren og den maritime industri.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078