23948sdkhjf

Containere skal vejes

FN’s internationale søfartsorganisation, IMO, gør det nu obligatorisk at veje lastede containere, før de transporteres til søs.

Det vil styrke sikkerheden og forhindre forurening af havmiljøet. De nye internationale regler træder i kraft den 1. juni 2016.

Fra 2016 må lastede containere først tages om bord på et skib, når containernes vægt er fastlagt. Det besluttede IMO’s søsikkerhedskomité på sidste uges møde. Den korrekte vægt, også kaldet verificeret vægt, kan fastlægges på to måder. Det oplyser Søfartsstyrelsen.

Den lastede container kan vejes med indhold på en godkendt vejestation. Alternativt kan de enkelte godsenheder i containeren vejes hver for sig og vægten heraf sammenlægges med containerens egenvægt.

Da fragtprisen afhænger af vægten, har det ikke været nemt at blive enige om reglerne. Men der er nu forståelse for, at ukorrekte oplysninger kan føre til kollaps af containerstakke, overbordfald af containere og skibsulykker som konsekvens af overbelastede skibe.

Danmark har været en af initiativtagerne til de nye skærpede regler om vejning af containere og har holdt fast på, at der skulle indføres bindende regler af hensyn til sikkerheden.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063