23948sdkhjf

Scanlines får allieret til Femernklage

Det tyske færgerederi TT-Line klager ti EU-Kommissionen over statsgaranterede lån til Femern-tunnel.

TT-Line – der besejler færgeruter mellem Trelleborg i Sverige og Travemünde og Rostock i Tyskland – har indklaget den faste forbindelsen under Femern Bælt til EU’s konkurrencemyndighed.

Rederiet mener i lighed med færgerederiet Scandlines, at den statsgaranterede lånefinansiering af tunnelprojektet er konkurrenceforvridende. Statsgarantien betyder ifølge klagerne, at Femern A/S kan låne de mange milliarder til projektet væsentligt billigere end færgerederierne kan, når de investerer i færger og tilhørende havneinfrastruktur.

- Jeg kan bekræfte, at vi har sendt en klage til EU-Kommissionen. Vi ønsker lige konkurrencevilkår for alle operatører, og det får vi ikke med den nuværende model for byggeriet af en Femern-forbindelse, udtaler Hanns Heinrich Conzen, der er adm. direktør i TT-Line, ifølge business.dk.

EU-Kommissionen har for nyligt blåstemplet den statsgaranterede lånefinansiering af den faste forbindelse over Øresund. Derfor vurderer eksperter ifølge Business.dk, at EU også vil acceptere den tilsvarende finansieringsmodel for Femern-tunnelen.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078