23948sdkhjf

SAS og Etihad i codeshare-aftale

Skandinaviske SAS og Etihad Airways – det nationale flyselskab for De Forenede Arabiske Emirater (FAE) – har indgået codesharing-aftale.

Aftalen skal forbedre rejsemulighederne for rejsende mellem Skandinavien og FAE samt øge selskabernes tilstedeværelse i partnerselskabernes geografiske område.

Codesharing er en aftale mellem to eller flere flyselskaber om at ”dele” den samme flyvning imellem sig. Kunderne kan købe et sæde på flyet igennem hvert flyselskab, men kun ét af selskaberne opererer selve flyvningen. (Red.)

Aftalen betyder, at SAS vil sætte selskabets kode, SK, på Etihads flyvninger mellem Abu Dhabi og Bruxelles, Düsseldorf, Frankfurt, Rom, Milano, Zürich, Geneve og Heathrow i London.

Etihad placerer sin kode, EY, på SAS-opererede flyvninger fra ovenstående europæiske destinationer, med undtagelse af Bruxelles, til SAS-hubs i København, Oslo og Stockholm. Derudover også på flyvninger videre fra København til Billund og Ålesund, videre fra Oslo til Ålesund, Kristiansand, Trondheim og Stavanger, samt videre fra Stockholm til Umeå, Sundsvall og Östersund.

Kevin Knight, strategichef hos Etihad Airways:

- Denne codeshare-aftale med SAS vil åbne adgangen til Stockholm, Oslo og København, udover et antal andre vigtige byer i Skandinavien. Den vil forbedre mulighederne for rejsende og styrke vores forbindelser med Europa og europæiske luftfartsselskaber. Partnerskaber som disse er centrale i Etihad Airways’ strategi, og vi ser frem til at placere SK-koden på vores flyvninger til og fra Abu Dhabi, siger Kevin Knight.

SAS er Etihad Airways’ 47. luftfarts-partnerskab og det 22. i Europa. Etihad er SAS’ 23. codesharing-partner og det tredje med en stærk tilstedeværelse i Mellemøsten.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.073