23948sdkhjf

Ny dækfabrik uden luft

Michelin åbner verdens første fabrik til produktion af Michelin Tweel.

Den franske dækkoncern Michelin åbner nu verdens første fabrik til produktion af Michelin Tweel – dækket der aldrig bliver fladt.

Michelin annoncerer således en " revolutionerende opfindelse" bag Michelins Tweel-dæk, der snart triller ud af virksomhedens nye fabrik i South Carolina, USA. Her er der bygget en helt ny fabrik for producere MICHELIN X TWEEL Airless Radial Tire, der designmæssigt gør op med det klassiske dæks udformning.

Ingen luft

Tweel-dækket består af en fast ydre dækskal, fast forbundet til et center via fleksible og deformerbare polyurethane-eger. I modsætning til normale dæk har Tweel-dækket ingen luft. Dermed løser dækket problemet med hyppige punkteringer for køretøjer inden for brancher som eksempelvis byggeri, anlægsvirksomhed og landbrug.

- Tweel er et godt eksempel på Michelins innovationsarbejde. Konceptet blev født i Michelins nordamerikanske udviklingscenter i Greenville - et af vores tre globale teknologicentre. Og nu bliver dækket produceret til et voksende marked på vores nye fabrik i samme by, siger Pete Selleck, direktør for Michelin i Nordamerika.

Via den nye fabrik kan Michelin øge produktionen af det prisvindende MICHELIN X TWEEL SSL og samtidig starte produktionen af det nye MICHELIN XTWEEL TURF, der leveres originalmonteret på John Deere’s ZTRAK 900 Series af kommercielle plæneklippere.

Første kommercielle dæk uden luft

- Michelin Tweel er dækindustriens første kommercielle, luftløse radialdæk. Dermed understreger det Michelins førerposition inden for ’next generation’ mobilitet. Samtidig gør dækket det muligt for os at tilbyde et attraktivt produkt til nye markeder og udbygge vores position over for eksisterende kunder i segmentet ’low-speed’ køretøjer. Vi oplever, at industrien efterlyser løsninger, som både bidrager til produktiviteten, sikkerheden og bundlinjen, forklarer Ralph Dimenna, udviklingschef for Michelins Tweel-teknologier.

Den nye fabrik i South Carolina er Michelins 10. produktionsanlæg i staten og det 16. anlæg i USA. Michelin investerer cirka 50 millioner us-dollar i den nye fabrik.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062