23948sdkhjf

Få dræbte i trafikken i oktober

Ti mennesker mistede livet i trafikken i oktober, hvilket er det næstlaveste antal for en måned i al den tid, der er blevet ført statistik på området.

Kun marts i år er lavere – her der otte dræbte. Det viser tal fra Vejdirektoratet.

Men ti er et særdeles lavt tal og markerer en voldsom forbedring i ulykkestallene på blot få år. Således var vi i oktober 2008 helt oppe på 40 dræbte.

I forhold til sidste år er der tale om en halvering, idet der var 20 dræbte i samme måned 2013.

Ifølge projektleder Stig Hemdorff fra Vejdirektoratet kender vi ikke alle forklaringerne på det meget lave tal, men vejrliget i oktober kan have spillet en rolle:

-Det specielle ved oktober i år er, at der alene har været dræbte i starten og slutningen af måneden. Hvad skete der i midten af måneden? Det var her, at vi havde en periode med ekstrem regn. Det var så voldsomt, at nogle veje direkte blev lukket eller faktisk skyllede helt væk.

Sådanne ekstreme forhold påvirker især hastighederne i nedadgående retning, hvilket igen har en positiv indflydelse på antallet af dræbte. Trafikken har givet også været lavere, især blandt de lette trafikanter."

Også antallet af tilskadekomne var dalende og landede på det laveste antal set over de seneste 10 år.

Med tallene fra oktober er vi på 141 dræbte i år indtil nu. Gennemsnittet pr. måned har ligget på omkring 14 dræbte for hele året. Kan vi holde det niveau i de to sidste måneder, kan vi komme tæt på resultatet fra 2012, hvor vi med 167 dræbte noterede det hidtil laveste tal i historien.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125