23948sdkhjf

Danske Speditører foreslår en Logistikkommission

Vejtransportrådet er på trapperne med en temperaturmåling af de brancher, som tager sig af godset på vejene.

- Det virker seriøst. Vi vil få bekræftet, at brancherne har levedygtige virksomheder og stærke kompetencer, siger adm. direktør i Danske Speditører, Martin Aabak.

- Lad os tage glæden på forskud som springbræt for hele logistiksektorens fremtid i Danmark. Lad os få en logistikkommission, som kan samle alle aktører og myndigheder til en indsats for at gøre Danmark til tyngdepunkt for godslogistikken i Nordeuropa og skabe endnu flere jobs, endnu flere kompetencer og yderligere vækstfordele til det øvrige danske erhvervsliv.

- Lastbiler og togvogne, skibe og fly er byggeklodser i et kompliceret samlesæt, som også omfatter terminaler, lagre, disponering, dokumenter, jura og myndighedsindsatser. Logistik og ledelse af forsyningskæder handler om varernes veje over hele den vide verden. Det er kollektiv transport af værdier til gavn for beskæftigelse, erhvervslivet og forbrugere. Og vi kan det dér. Det er realistisk, at 10 pct. af verdens logistik kan blive styret fra Danmark” udtaler Danske Speditørers administrerende direktør Martin Aabak.

- Vi skal se ud over hindringer, som f.eks. at chaufførfaget har 60 pct. af sine udøvere i aldersgruppen 40 til 60 år, og at det om kort tid bliver mere end svært at rekruttere nye. Vi skal kunne spille på hele det internationale klaver.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078