23948sdkhjf

Hurtigere til og fra Aalborg Havn

Et nyt trafiksystem skal afhjælpe stigende trængselsproblemer på Aalborg Havn og i den østlige del af byen.

Aalborg Havn har oplevet, at tæt trafik og flaskehalse er blevet et stigende problem for de mere end 10.000 mennesker, der hver dag færdes på havnen. Men nu skal det være nemmere og hurtigere for havnens virksomheder, lastbilchauffører og øvrige trafikanter at komme til og fra havnen.

Målere langs vejen

Aalborg Havn har derfor netop indført et nyt trafiksystem, der løbende viser den hurtigste rute til og fra havneområdet og motorvejene E45 og E39. Ved hjælp af sensorer, der er monteret langs vejene fra havnen og ud til motorvejene, måler systemet køretiden for de forskellige ruter. Det skal i sidste ende spare trafikanterne for forsinkelser, lyder det fra Mette Schmidt, der er teknisk chef i Aalborg Havn A/S:

- Stigende aktivitet giver stigende trængsel, og det mærker vi i form af trængsel på vejene til og fra havnen. Ofte kan du spare relativt mange minutter ved at køre ”den rigtige vej”, og ved at give trafikanterne information omkring køretiderne kan vi gøre det lettere for dem at begå sig på havneområdet og slippe for eventuelle køer og spildtid, siger Mette Schmidt.

Trafiksystemet virker ved, at trafikanter via smartphones og tablets kan gå på Aalborg Havns hjemmeside, hvor trafikinformationerne er tilgængelige, og planlægge deres rute derudfra.

Systemet er leveret af firmaet Blip Systems, der sammen med COWI udfører trafikberegningerne.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.051