23948sdkhjf

Ny logistik-gruppe i EU

Den tværpolitiske intergruppe European Logistics Platform (ELP), som Nordic Logistics Association (NLA) har været med til at oprette, bliver muligvis en af de officielle intergrupper i Europa-Parlamentet, oplyser NLA.

De tværpolitiske intergrupper kan oprettes af medlemmer fra forskellige politiske grupper og parlamentariske udvalg for at fremme kontakten mellem medlemmerne og civilsamfundet, og med henblik på uformelle meningsudvekslinger om specifikke emner, som det lyder.

Der er dog en grænse for antallet af disse grupper, og derfor vil en afstemning finde sted den 26. november i de politiske grupper i Parlamentet.

Modulvogntog til debat

NLA fortæller desuden, at EU-land i øjeblikket afventer de første forslag og politiske initiativer fra den nye kommission. Inden for landtransportbranchen forventes nye initiativer om implementering af den nye aftale om klimamål for 2030, standarder for sikkerhed i transport, arbejdskrafts mobilitet, udstationeringsdirektivet og revurdering af forslaget om energiafgifter.

Derudover forhandler Europa-Parlamentet og Europarådet i øjeblikket om en fælles tekst for revision af direktivet om vægt og dimensioner for modulvogntog. Et punkt der skiller parterne, er parlamentets ønske om en rapporterings- og revisionsklausul for bestemmelsen om grænseoverskridende kørsel med modulvogntog, og NLA anser det som sandsynligt, at rådet vil give denne klausul.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063