23948sdkhjf

Renovest vinder på sikker kørsel

I går vandt det nordjyske affaldsselskab Renovest I/S Sikker Trafik Erhverv-prisen 2014 for selskabets arbejde med at gøre ansattes jobkørsel mere sikker.

Det nordjyske affaldsselskab Renovest I/S vandt i går Sikker Trafik Erhverv-prisen 2014 for selskabets arbejde med at gøre ansattes jobkørsel mere sikker.

Prisen er netop uddelt på en trafiksikkerhedskonference i København af Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension.

Der er et erhvervskøretøj involveret i hver 4. trafikulykke med alvorlige personskader på vejene i Danmark. Derfor har landets virksomheder et stort ansvar for at sikre, at de ansatte er klædt på til at køre sikkert, når de færdes på vejene i firmabiler, varevogne eller tonstunge lastbiler, melder Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension.

Små kan også

Et af de firmaer, der gør en forskel, er således Renovest, der med 38 chauffører og 19 køretøjer viser, at medarbejdere og ledelse sammen kan forbedre trafiksikkerheden.

- Renovest er et godt eksempel på, at man ikke behøver være en stor virksomhed med mange hundrede eller tusinde ansatte for at løfte trafiksikkerheden i virksomheden mærkbart. Virksomheden arbejder målrettet på at gøre de ansatte mere sikre i trafikken og træne dem, så der sker færre ulykker. Derfor har de fået Sikker Trafik Erhverv-prisen, siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Målrettet indsats

De ansatte og ledelsen i Renovest har blandt andet vedtaget en politik for mere sikker trafik, der slår fast, hvordan det forventes, at medarbejderne kører i trafikken.

Politikken fastsætter eksempelvis, at alle ansatte altid bruger sele bag rattet, ikke bruger håndholdt mobil og at alkohol ikke tolereres overhovedet.

- Vi er meget glade for at modtage Sikker Trafik Erhverv-prisen, da trafiksikkerhed betyder meget for os. Vi har blandt andet fravalgt akkordarbejde, så medarbejderne har tid til at køre sikkert på vejene. Det er indsatsen værd, for vi har færre sygedage, vi har reduceret antallet af skader og har dermed også lavere udgifter til reparationer, siger kørselsleder Per Sørensen, Renovest.

Skader for mange mio. kr.

For virksomhederne er der også god økonomi i at forbedre trafiksikkerheden. På trafiksikkerhedskonferencen præsenterede Forsikring & Pension nye tal, som viser, at der årligt sker mellem 25.000 og 30.000 skader på varevogne.

De skader koster i gennemsnit hvert år 465 millioner kroner. Dertil kommer udgifter til eksempelvis sygedage og erstatningskøretøjer.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078