23948sdkhjf

Flot kvartal hos Mærsk

A.P. Møller - Mærsk sejler ud af årets tredje kvartal med et overskud på 1,5 milliarder USD, mod et overskud på 1,1 milliarder i samme kvartal sidste år.

Det sejler flot derud af hos A.P. Møller - Mærsk, der kommer ud af årets tredje kvartal med et plus på 1,5 milliarder USD - mod 1,1 milliarder USD i samme kvartal sidste år.

 

Overskuddet for årets første tre kvartaler på 4,9 milliarder USD mod 2,6 milliarder USD sidste år.

Containerrederiet Maersk Line fik i tredje kvartal et overskud efter skat på 685 millioner USD, hvilket skal sammenlignes med 554 millioner USD i samme periode sidste år. I årets første ni måneder blev det til et overskud efter skat på 1,7 milliarder USD mod 1,2 milliarder i 2013.

- Vi er meget tilfredse med resultatet for tredje kvartal 2014, hvor vi leverede et underliggende resultat på 1,3 mia. dollars drevet af operationelle forbedringer i Maersk Line, Maersk Oil og APM Terminals, siger CEO Niels Smedegaard Andersen om perioden.

Topchefen fortsætter:

- I årets første ni måneder er gruppens underliggende resultat, sammenlignet med samme periode sidste år, forbedret med 729 mio. USD, svarende til 25 procent. Vi står godt til at drage fordel af de muligheder, der kan opstå i et makroøkonomisk ustabilt marked, og på trods forsigtighed i relation til forventningerne til markedsudviklingen for de kommende kvartaler fastholder vi forventningerne til gruppens resultat for året på omkring 4,5 mia. USD.

APM Terminals fik i årets 3. kvartal et overskud på 345 millioner USD mod et overskud på 203 millioner USD i 3. kvartal sidste år. Sammenlagt er overskuddet i årets første tre kvartaler på 783 millioner USD mod 548 millioner dollar i 2013.

Maersk Tankers fik i tredje kvartal et overskud efter skat på 84 millioner USD mod kun 18 millioner USD i tredje kvartal 2013. Det skal ses på baggrund af, at nettoomsætningen i perioden er gået tilbage fra 407 millioner USD i tredje kvartal sidste år til 267 millioner USD i år.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062