23948sdkhjf

Frederikshavn Havn bliver kommunal selvstyrehavn

Næsten ti år som aktieselskab er slut for Frederikshavn Havn, der som kommunal selvstyrehavn ser muligheder i at optage lån til havneudvidelser i kommunekredit.

Frederikshavn Havns projektdirektør, Preben Reinholt, bekræfter over for Danmarks Transport-Tidende, at Frederikshavn Havn er vendt tilbage til sin status som kommunal selvstyrehavn.

 

Muligheder i kommunekredit

Det er blandt andet sket i kraft af udsigterne i horisonten til de kommende havneudvidelser, hvor mulighederne for finansiering heraf er mere lukrative, end hvis havnen fortsatte som aktieselskab, fortæller han.

- Vi står over for at skulle finansiere vores havneudvidelse, og derfor har vi undersøgt markedet for finansieringsmuligheder. Men som aktieselskab har vi ikke mulighed for at optage lån i kommunekredit, som vi ville have som kommunal selvstyrehavn, siger Preben Reinholt.

Frederikshavn Havn har været et aktieselskab siden 2005, hvor det blandt andet var et ønske fra Christiansborg, at havnene skulle sende et signal om, at de var kommercielle virksomheder.

Preben Reinholt fortæller, at Frederikshavn Havn derfor vurderede de ekstra forretningsmuligheder, der var i at fortsætte som aktieselskab. Blandt andet, at havnen kan finansiere en del af kapitalen i alliancer uden for havnens område.

- Vi vurderede, at tabet af de forretningsmuligheder ikke kunne stå mål med at kunne optage lån i kommunekredit. Og her er fordelene så store, at vi altså besluttede at realisere, at Frederikshavn Havn igen skulle være kommunal selvstyrehavn, siger Preben Reinholt.

 

Uændret organisation

Han fortæller yderligere til Danmarks Transport-Tidende, at den nye selskabsform ikke får betydninger for organisationen.

- Dagligdagen forbliver uændret, og vi bibeholder organisationen. Det er en virksomhedsoverdragelsesordning, der hverken får indflydelse på personale, medarbejdere, direktion eller bestyrelse. Det er en ren og skær overvejelse i, hvordan vi kan låne til mest favorable vilkår, siger han.

Projektdirektøren tilføjer, at heller ikke kunder, havnens virksomheder eller naboen Flådestationen vil komme til at mærke noget til den nye selskabsform.

Frederikshavn Kommune ejer fortsat alle aktier i havnen, som den også gjorde tidligere.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109