23948sdkhjf

Alle nummerplader scannes ved færgerne

Fra næste år får politiet nyt udstyr, som gør det muligt at scanne alle nummerplader på biler.

Fra næste år får politiet nyt udstyr, som gør det muligt at scanne alle nummerplader på biler.



- Meningen er, at udstyret primært skal sættes op ved grænserne, hvor biler på vej ind og ud af landet vil blive registeret. Er der en bil imellem, hvor nummerpladen viser, at bilen har været involveret i en form for kriminalitet, kan vi øjeblikkeligt stoppe den, fortæller politiinspektør hos Rigspolitiet Svend Larsen.

Rigspolitiet har netop sendt udstyret til scanning i udbud.

- Alt efter, hvor meget og hvilket udstyr vi kan få for budgettet, vil det blive muligt at sætte scannere både ved grænseovergangene, på de større broer og på mobile enheder, fortæller Svend Larsen.

Udstyret vil blive placeret i alle landets politikredse. Men først når politiet ved, hvilket og hvor meget udstyr der kommer, vil det blive besluttet, hvor det skal bruges.

Ud over at kunne tjekke om nummerpladerne på en bil er stjålet eller tidligere har optrådt i kriminelle sammenhænge, kan scanningerne for eksempel også bruges til at samle oplysninger om ulovlig carbotagekørsel, eller om køretøjet måske krydser grænsen jævnligt, uden der hos chaufføren er et fornuftigt belæg for at køre ofte mellem landene.

/mb
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062