23948sdkhjf

Aarhus-borgmester sigtet for kranfyringer

Borgmester og tidligere havnedirektør sigtes for at læse SMS-beskeder på to kranføreres mobiltelefoner.

Borgmester og tidligere havnedirektør sigtes for at læse SMS-beskeder på to kranføreres mobiltelefoner.



Aarhus Havns tidligere adm. direktør Bjarne Mathiesen er sammen med havnens bestyrelsesformand, borgmester Jacob Bundsgaard, blevet sigtet for at krænke brevhemmeligheden i forbindelse med fyrring af to kranførere på havnen.

Det oplyser kranførernes advokat Bjarne Overmark til Aarhus Stiftstidende.

Fyrringerne af en tillidsrepræsentant og en kranfører i 2012 blev begrundet med en række SMS-beskeder på de to medarbejderes arbejdsmobiltelefoner. Beskederne skal blandt andet have antydet målrettet mobning af kolleger i forbindelse med en større faglig konflikt på havnen.

Østjyllands Politi har – ifølge Aarhus Stiftstidende - to gange tidligere efterforsket sagen på opfordring fra Statsadvokaten. Men politiet har begge gange henlagt sagen.

Nu har Statsadvokaten Østjyllands Politi om at sigte Aarhus Havns bestyrelsesformand, borgmester Jacob Bundsgaard, og den daværende havnedirektør Bjarne Mathiesen, for brud på brevhemmeligheden.

Dermed er der formentlig udsigt til en straffesag, der kan få principiel karakter.

Når Aarhus Havn i sin tid besluttede at læse SMS-erne på de to ansattes mobiltelefoner – der var blevet indleveret i forbindelse med en ombygning – så skete det ifølge efter konsultation med jurister.

De har antageligt vurderet at domme, der har fastslået, at arbejdsgivere har ret til at læse medarbejderens jobmail – men ikke rent private mails – gav hjemmel til læse medarbejdernes SMS-beskeder.

Aarhus Havns daværende havnedirktør Bjarne Mathiesen udtalte i forbindelse med Østjyllands Politi henlagde sagen i februar 2013:

- Politiet har bekræftet, at vores håndtering af sagen var lovlig. Det er jeg naturligvis meget tilfreds med, men for mig er der tale om en ekstraordinær hændelse i en meget problematisk arbejdskonflikt, hvor mobning og trusler var indblandet. Jeg er i henhold til vores samarbejdsaftaler forpligtet til at gribe ind over for mobning, men jeg håber aldrig, at jeg kommer i en lignende situation. Det er nu mit håb, at vi nu kan komme videre med at sikre en god arbejdsplads og en rentabel havnedrift.

/Smir
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078