23948sdkhjf

ITD: Nyt kommissær-kort ligner en trumf

Alt peger på, at sloveneren Violeta Bulc onsdag kan udnævnes som ny transportkommissær i EU.

Alt peger på, at sloveneren Violeta Bulc onsdag kan udnævnes som ny transportkommissær i EU.



Det er facit efter en høring i europaparlamentets transportudvalg mandag aften. Her fremstod sloveneren velforberedt og overbevisende – ikke mindst i betragtning af at hun kun havde haft få dage til at forberede sig til høringen.

- Bulc lagde sig overbevisende op ad den linje, som allerede er udstukket for den nye kommission. Det gælder om at levere klare resultater, men også om at have det politiske bagland i parlamentet som medspiller, siger ITD’s erhvervspolitiske chef Nikolaj Stig Nielsen, der især hæfter sig ved, at Bulcs interesse for nytænkning og udvikling.

Hensyn til erhverv og til sociale forhold

- Man fornemmer, at Bulc via sin erhvervsmæssige baggrund er i stand til at se udfordringerne med erhvervslivets briller. Og samtidig demonstrerede hun, at hun også har blik for vigtigheden af social sammenhæng og fair konkurrence, vurderer den erhvervspolitiske chef.

På vejtransportens område lovede Violeta Bulc blandt andet at undersøge mulige regelforbedringer omkring sociale forhold. Mere effektiv kontrol med transportvirksomhederne på tværs af landene udtrykte hun også vilje til at se på. Omkring forenklinger af cabotagereglerne var hun ligeledes positiv, men understregede, at ændringer bør ske efter grundig analyse af markedsforholdene.

Det ligner en godkendelse

Violeta Bulc blev i sidste øjeblik kørt i stilling som transportkommissær, efter at kommissionsformand Jean-Claude Juncker valgte at forfremme den oprundelige kandidat, slovakken Maroš Šefčovič, til en post som kommissionens vicepræsident for energiområdet.

Den nye kommissær-kandidat har meget begrænset erfaring fra toppolitik og har desuden en noget spraglet baggrund inden for slovensk erhvervsliv med sig. Det undlod parlamentarikerne dog at bore i under høringen.

- Høringen var bemærkelsesværdigt fredsommelig, og Bulc undgik at begå graverende fejl. Det ligner en godkendelse fra parlamentet, slutter Nikolaj Stig Nielsen. /mb

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.056