23948sdkhjf

Vognmænd uddeler refleksbrikker i efterårsmørket

De danske vognmænd tager vanen tro en tørn på Årets Refleksdag torsdag den 23. oktober, hvor de deler refleksbrikker ud til forbipasserende i morgentrafikken.

De danske vognmænd tager vanen tro en tørn på Årets Refleksdag torsdag den 23. oktober, hvor de deler refleksbrikker ud til forbipasserende i morgentrafikken.



De lokale vognmandsforeninger under brancheorganisationen DTL møder op i morgentrafikken i mange af landets byer fra Storstrøm til Himmerland og uddeler fra kl. 07.30 refleksbrikkerne. Refleksbrikkerne er et signal om, at de bløde trafikanter skal sikre sig, at de kan ses i trafikken – især i den mørke tid, hvor regn, slud og sne bliver daglige betingelser at færdes i.

Mange af vognmandsforeningerne har særligt fokus på at dele refleksbrikker ud til landets skoleelever.

DTLs adm. direktør Erik Østergaard er glad for, at vognmændene bakker refleksuddelingen op, og at budskabet når ud i mange dele landet:

-Vognmændene ved nemlig, at lastbilchaufførerne har vanskelige betingelser, når de skal pejle sig frem til cyklister og fodgængere fra førerhuset i vintermørket. Det handler om at se og blive set. Noget så simpelt som en refleksbrik eller en cykelvest øger helt klart sikkerheden i trafikken uden de store omkostninger.

Årets Refleksdag er en dansk tradition, der hvert år falder torsdagen inden, vi går over til vintertid. Årets Refleksdag sætter fokus på synlighed i trafikken og brug af reflekser den mørke tid.

Refleksdagen holdes af Børneulykkesfonden i samarbejde med Codan Forsikring.

/mb
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065