23948sdkhjf

Fokus på sygefravær gavner bundlinjen

Codan: Mere viden og større fokus på sygefravær kan spare (transport)virksomheder for mange penge.

En ny undersøgelse fra Codan, der inkluderer transportbranchen, viser, at knap en tredjedel af virksomhederne ikke har styr på medarbejdernes sygefravær. Desuden ved over halvdelen ikke, hvad sygefravær koster virksomheden i kroner og øre. 

Sygefravær kan koste dyrt i tabt arbejdsfortjeneste og lønudgifter til vikartimer. Men helt hvor meget, det trækker på bundlinjen, er langt fra alle virksomheder altså klar over.

Ifølge en ny undersøgelse fra Codan ved over halvdelen (51 procent) af de adspurgte virksomheder i undersøgelsen ikke, hvor meget sygefraværet betyder for bundlinjen. Og knap en tredjedel (29 procent) ved ikke, hvor mange sygedage medarbejderne har i gennemsnit på et år.

Transport: Øget risiko

Morten Jepsen, chef for Codan Sundhed:

- Sygefraværet og de afledte omkostninger får for lidt opmærksomhed i virksomhederne. Det gælder også inden for transportbranchen, hvor dagligdagen ofte er for travl til at prioritere det. Det er ærgerligt, når vi ved, at enkle tiltag kan have en positiv effekt på sygefraværet.

Morten Jepsen uddyber:

- For transportbranchen ved vi eksempelvis, at medarbejdere har en øget risiko for livsstilssygdomme som følge af stillesiddende arbejde og skiftende arbejdstider. Her kan et arbejdsgiverbetalt fitnessabonnement f.eks. være med til at øge fokus på fysisk aktivitet uden for arbejdstiden. Et andet enkelt greb til at mindste sygefravær er at holde fraværssamtaler med sygemeldte medarbejdere, så man i fællesskab kan finde en løsning, der kan fastholde medarbejderen i arbejde. I sidste ende kan øget fokus på medarbejdernes sygefravær spare virksomhederne både penge og besvær.

Færre sygedage

Det er i høj grad i virksomhedernes interesse at nedbringe sygefraværet. Og meget tyder på, at private sundhedsforsikringer kan være et effektivt værktøj. En undersøgelse, foretaget af Forsikring & Pension i 2010, viser, at medarbejdere med sundhedsforsikring i gennemsnit sparer 1,2 uges fravær i forhold til ikke-forsikrede over en periode på tre år.

- Virksomheder kan via sundhedsforsikringen opnå væsentlige besparelser i forhold til tabt arbejdsfortjeneste og lønudgifter til vikarer, fordi de sundhedsforsikrede medarbejdere kommer hurtigere i behandling og dermed hurtigere kommer oven på igen. I sidste ende betyder det færre sygedage sammenlignet med medarbejdere, der ikke er forsikrede. Og det kan mærkes på bundlinjen, fortsætter Morten Jepsen.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079