23948sdkhjf

Dramatik om post som EU’s transportkommissær

En sidste øjebliks rokade betyder, at Slovakken Maroš Šefčovič alligevel ikke køres i stilling til posten som EU’s transportkommissær.

En sidste øjebliks rokade betyder, at Slovakken Maroš Šefčovič alligevel ikke køres i stilling til posten som EU’s transportkommissær.



I stedet indstilles han som vicepræsident for energiområdet, og sloveneren Violeta Bulc indstilles nu til posten som transportkommissær.

Violeta Bulc, der er fra Sloveniens social-liberale parti, har blot få ugers erfaring som vice-premierminister i Slovenien. Derudover er hun et relativt ubeskrevet blad på højeste politiske niveau.

- Det er en dramatisk udvikling og er på sin vis ærgerligt, da der generelt var store forventninger til Maroš Šefčovič i transportsektoren. Han besidder stor indsigt og erfaring i EU systemet, men det er så også baggrunden for, at kommissionen nu har indstillet ham til en tungere post. Violeta Bulc vil nok være hæmmet af sin manglende erfaring med EU-politik. Vi må blot håbe, at det ikke kommer til at betyde noget for fremskridtene på transportfronten , siger ITD’s erhvervspolitiske chef Nikolaj Stig Nielsen.

Han peger især på det sociale område, hvor vejtransport-sektoren har brug for et løft.

- ITD har længe talt for, at der er behov for at skabe bedre sammenhæng i de regler, der regulerer forholdene for internationale chauffører og lastbiler. Manglende harmonisering skaber en negativ spiral i erhvervet. Det skal vi til livs. Šefčovič udtrykte forståelse for denne udfordring. Nu må vi så se, hvor Bulc lægger sig. Forhåbentlig griber hun nogle af de bolde, Šefčovič fik kastet op i luften, siger Nikolaj Stig Nielsen.

Violeta Bulcs endelige godkendelse som transportkommisær afhænger af en høring i Europaparlamentet.

/mb
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14