23948sdkhjf

Maritimt forum sætter kurs mod forandring

Grundlaget for reelle forandringer i den globale maritime industri realiseres med et katalog af konkrete idéer, lyder det ved slutningen på Danish Maritime Forum.

Grundlaget for reelle forandringer i den globale maritime industri realiseres med et katalog af konkrete idéer, lyder det ved slutningen på Danish Maritime Forum.



Efter to dage med hårdt arbejde, frugtbare diskussioner og udveksling af idéer har de over 200 deltagere på det første Danish Maritime Forum leveret svar på en række af de umiddelbare udfordringer, der nærmer sig frem mod 2030.

Et idékatalog er allerede begyndt at tage form, og det kommende år vil den maritime industri kunne bruge det til at skabe reel forandring i branchen som følge af Danish Maritime Forum, der blev afholdt på Docken i København onsdag d. 8. og torsdag d. 9. oktober.

-Med top-level-repræsentanter fra regeringer, virksomheder og andre interessenter har forummet nedbrudt de traditionelle siloer og etableret en unik mulighed for et stærkere samarbejde mellem centrale maritime aktører, der kan føre til reel handling, siger Anne H. Steffensen, der er bestyrelsesformand for Danish Maritime Days og adm. direktør i Danmarks Rederiforening.

På grund af det temmelig unikke miljø med intenst-arbejdende arbejdsgrupper, ekspertpræsentationer, paneldebatter og personlige refleksioner, lykkedes det på forummet at frembringe en række mulige løsninger på de udfordringer, den globale maritime industri står over for, blandt andet som følge af den anslåede fordobling af verdenshandelen inden 2030. Det gælder inden for emner som vækst, handel, finansiering, rekruttering og infrastruktur.

Danish Maritime Forum samler branchen igen i 2015 og 2016 for at arbejde videre med og udvikle resultaterne af det første maritime ”topmøde”.

/mb
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078