23948sdkhjf

NLA ser muligheder i nyt EU-parlament

Nordic Logistics Association glæder sig over, at der nu er fem nordiske parlamentsmedlemmer i transportkomité.

Nordic Logistics Association glæder sig over, at der nu er fem nordiske parlamentsmedlemmer i transportkomité.



Det nye Europaparlament og den nye Europakommission var naturligvis i centrum, da Nordic Logistics Association holdt årsmøde i Malmø forleden.

- Det nye hold i Bruxelles skaber mange nye muligheder for NLA’s arbejde for at fremme vore fælles interesser. Hele fem nordiske parlamentsmedlemmer i parlamentets transportkomité er en positiv udvikling, som NLA vil udnytte konstruktivt, siger NLA-direktør Søren Hyldstrup Larsen og tilføjer:

- Det vil også støtte parlamentsmedlemmerne i deres arbejde. Dertil kommer, at der er en række nordiske medlemmer af Europaparlamentet, der har fået sæde i andre vigtige komitéer, som arbejdsmarkedskomitéen.

- NLA har en unik mulighed for at assistere og tilskynde de forskellige nordiske parlamentsmedlemmer til at arbejde sammen og dermed styrke vores fælles interesser, siger Hyldstrup Larsen.

Weekend-hvil

De danske, norske, svenske og finske repræsentanter ved NLA’s årsmøde benyttede også lejligheden til at diskutere den ny fortolkning af reglerne om lastvognschaufførers weekend-hvil, som Frankrig og Belgien er begyndt at håndhæve. Fortolkningen betyder, at myndighederne i de to lande ikke længere accepterer, at lastvognschauffører overnatter i lastvognen i forbindelse med det lovpligtige weekend-hvil.

NLA finder det positivt, at EU’s medlemslande forsøger at finde nye veje til, at bekæmpe social dumping og skabe ordenlige forhold for chaufførerne på Europas veje.

- Her er et godt eksempel på, at kampen mod ”racerløbet mod bunden” skal bekæmpes på mange fronter. Frankrigs og Belgiens nye tiltag er et reelt forsøg på at stoppe forværringen af forholdene i europæisk vejgodstransport og forbedre situationen, siger Søren Hyldstrup Larsen i en kommentar.

Han understreger, at det fransk-belgiske skridt ikke kan stå alene, men at det sammen en række andre tiltag kan være med til at vende den nedadgående tendens. /Smir.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11