23948sdkhjf

Ny svensk regering har maut-planer

Sveriges nye socialdemokratisk ledede regeringskoalition vil indføre kilometerafgift og krav om svenske ansættelsesvilkår for udlændige, der arbejder i landet.

Sveriges nye socialdemokratisk ledede regeringskoalition vil indføre kilometerafgift og krav om svenske ansættelsesvilkår for udlændige, der arbejder i landet.



Sveriges Åkeriföretag (SÅ) oplyser, at den aftale som partikerne bag den nye svenske regering har indgået, omfatter en række forslag, der vil berøre svensk vognmandserhverv. Selv om forslagene endnu er meget ukonkrete, så forventer SÅ flere større forandringer.

- Den nye regering planlægger store strukturforandringer, men der er endnu ingen klar besked omkring drivmidler, vogntogsændringer og andet, der kan komme til at påvirke erhvervslivet på forskellige måer. Men det er helt klart, at Finansdepartementet (det svenske finansministerium/red.) kommer til at spille en stor rolle. Vi håber og forventer, at den nye regering er lydhøre over for branchens synspunkter omkring udformningen af en ”vejslidsafgift” (kilometerafgift) og andre ænderinger, siger Rickard Gegö, der er adm. direktør i Sveriges Åkeriföretag.

Brancheforeningen hilser den nye infrastrukturminister, Anna Johansson, velkommen og fremhæver, at hun med sin baggrund i bystyret i Göteborg har erfaringer med trængselsafgifter og alkobomme ved færgelejerne på Göteborg Havn).

- Vi ser frem til samarbejdet omkring de fælles udfordringer, som vognmandserhvervet står overfor, siger Gegö.

SÅ roser ministersammensætningen i den nye svenske regering, fordi både Anna Johansson og kollegaen Anders Ygeman – der blandt andet får ansvar for politi, told og kystbevogtning - begge har relevant erfaring set med vognmandsbriller.

- Samlet set ser det ud til, at de ministre, der skal håndtere transportbranchen har relevant erfaring, så de kan støtte erhvervets udvikling og konkurrencekraft, slutter Rickard Gegö./Smir.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063