23948sdkhjf

Dansk handelsflåde på rekordniveau

Flere og flere skibe sejler under dansk flag. Pr. 1. oktober var der 644 danskflagede handelsskibe med en samlet kapacitet på 15,85 mio. ton dødvægt, hvilket er rekordhøjt.

Flere og flere skibe sejler under dansk flag. Pr. 1. oktober var der 644 danskflagede handelsskibe med en samlet kapacitet på 15,85 mio. ton dødvægt, hvilket er rekordhøjt.



Det viser de seneste nøgletal fra Danmarks Rederiforening.

Alene siden 1. januar 2014 er der registreret en vækst på næsten ni procent i den danske handelsflåde, når der måles på dødvægtstonnage (DWT).

-Jeg ser den positive udvikling som et tydeligt udtryk for den høje kvalitet, det danske register har, og for de fornuftige og stabile maritime rammevilkår vi har i Danmark, siger adm. direktør i Danmarks Rederiforening, Anne H. Steffensen.

Væksten i antallet af skibe under dansk flag ser ud til at fortsætte ind i 2015.

Der har således været en stigning i de danske rederes nybygningsordrer, hvoraf en stor del af skibene erfaringsmæssigt kommer til at indgå i den danskflagede handelsflåde. Pr. 1. oktober 2014 er der 99 skibe på bestilling, viser de seneste nøgletal, hvilket er 6 flere end ved årsskiftet.

-Med de planlagte leveringer i tredje kvartal ser vi ud til at lande omkring 16,5 mio. ton dødvægt ved årets udgang, med mindre der kommer væsentlige udflagninger. Samtidig ser danske rederier ud til at matche sidste års rekordindtjening på godt 200 mia. kr. i år til trods for meget lave fragtrater i stort set alle segmenter. Det afspejler dansk skibsfarts stærke konkurrenceevne, siger Anne H. Steffensen.

Det samlede tal for den danskkontrollerede flåde er omkring 1.800 skibe.

/mb
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109