23948sdkhjf

Containertrafik fra Asien skuffer

Containeromsætningen på Gøteborg Havn skuffer på grund af flad vækst i containertrafikken fra Fjernøsten.

Mens Göteborg Hamn kan glæde sig over fremgang i ro-ro-trafikken i 2014, så skuffer containeromsætningen. Årsagen er at den oversøiske containertrafik på ikke bare Sydamerika og også de vigtige destinationer til Fjernøsten står i stampe.

Den flade udvikling svarer slet ikke til den store svenske havns forventninger.

- Det er det helt modsatte billede af sidste år, hvor det gik bedre på den asiatiske handel den europæiske, siger adm. direktør Magnus Kårestedt, Göteborg Hamn, til shippingwatch.dk

Den svage fremgang på de europæiske trafikker kan ikke løfte havnens samlede containeromsætning nævneværdig. Kårestedt tror dog på vækstrater i omegnen af 4-5 procent på mellemlangt sigt, men oplyser at han ikke ser de 2-cifrede vækstrater fra nullerne vende tilbage.

Havnens ledelse satser dog på at tage markedsandele fra ærkerivaler som Antwerpen, Rotterdam og Bremerhaven. Her ser havnen de stærke intermodale forbindelser som et trumfkort.

Det skal ifølge Magnus Kårestedt anvendes til at tiltrække flere direkte oversøiske containerforbindelser til Kina og de øvrige lande i Fjernøsten.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078