23948sdkhjf

EU’s havne har skæve regler

Margrethe Vestager opfordres som ny konkurrencekommissær til at se på rammerne for fair konkurrence mellem Europas havne.

Margrethe Vestager opfordres som ny konkurrencekommissær til at se på rammerne for fair konkurrence mellem Europas havne.



Der er nemlig et problem med fortolkningen af reglerne for statsstøtte til havnene, som varierer meget fra land til land, mener brancheorganisationen Danske Havne.

-Danske Havne opfordrer Danmarks nye kommissær til at se på konkurrencen blandt EU’s havne. Eller rettere at skabe fair konkurrence mellem havnene, siger Gitte Lillelund Bech, direktør for Danske Havne.

-Det er en offentlig hemmelighed, at fortolkningen af statsstøtteregler i forhold til havne varierer fra medlemsland til medlemsland. Derfor har Europa-Kommissionen ikke haft held med at udvikle fælles retningslinjer.

De manglende retningslinjer for statsstøtte til havne har gjort, at flere lande og regioner har udtænkt statsstøtteordninger, der skævvrider konkurrencen. Nogle lande støtter projekter, som ikke kan støttes i andre lande. Eller der er projekter, der kan støttes af EU, men ikke nationalt. Forskellene har en direkte indvirkning på den pris, der betales af havnens brugere. Derfor er der behov for at få set på den skævvredne konkurrence.

/mb
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078