23948sdkhjf

FedEx bygger ny fragtterminal i Københavns Lufthavn

8000 kvadratmeter ny fragtterminal ventes at stå klar ved udgangen af 2015 og skabe 120 arbejdspladser i Nordens største lufthavn i København.

8000 kvadratmeter ny fragtterminal ventes at stå klar ved udgangen af 2015 og skabe 120 arbejdspladser i Nordens største lufthavn i København.



FedEx Express, der er datterselskab af FedEx Corp., åbner ny, stor fragtterminal i Københavns Lufthavn.

Terminalen skal fungere som hub for ind- og udgående fragt til Danmark, Finland, Norge og Sverige, og dermed bliver den danske hovedstad et nordisk knudepunkt for FedEx, der med årlige indtægter på 46 mia. dollars og 300.000 ansatte er en af verdens allerstørste eksprestransportører.

FedEx Express har i de seneste år oplevet stor vækst i fragten mellem Norden og resten af Europa, og terminalen skal derfor ses som en fortsættelse af virksomhedens vækststrategi i Norden.

Helena Jansson, der er vice president finance for FedEx Express i Europa, Mellemøsten, Afrika og Indien:

- Vi investerer i den nye fragtterminal for at give vores kunder i Norden endnu bedre forbindelse til Europa og resten af verden. København er det optimale valg, fordi byen har en stærk infrastruktur for fragttransport, og lufthavnen ligger centralt. Vores nye terminal i København er en vigtig del af vores vækststrategi, og ligesom andre steder i Europa, hvor vi har investeret, vil vores kunder i regionen kunne nyde godt af hurtigere leveringer og senere opsamlingstider, siger Helena Jansson.

Københavns Lufthavns administrerende direktør, Thomas Woldbye, er taknemmelig over, at den store virksomhed har valgt at kigge i retning af CPH:

- Det er begyndelsen på et nyt positivt kapitel i vores samarbejde med FedEx Express. Terminalen styrker også vores position som et vigtigt nordeuropæisk centrum for flyfragt. Den styrkeposition kan man også se afspejlet i væksten i vores fragtaktiviteter, der er vokset med omkring 16 procent i løbet af de seneste tre år til trods for et meget konkurrencepræget marked, hvor nogle lufthavne har haft negativ vækst, siger Thomas Woldbye.

Den nye terminal kommer til at sortere 11.500 pakker om dagen, og den skal håndtere 18 flyafgange og 170 lastbiler om ugen, samt en bilpark på 36 biler til at hente og bringe pakker. /

anga Foto: Således visualiserer FedEx Express selskabets nye 8000 kvadratmeter store fragtterminal i Københavns Lufthavn, der ventes at få 120 medarbejdere. (Foto: FedEx Express)
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094