23948sdkhjf

Stor ansøgningsrunde for EU-midler til transport

Europa-Kommissionen har opslået første ansøgningsrunde af EU's nye infrastrukturfond, Connecting Europe Facility.

Europa-Kommissionen har opslået første ansøgningsrunde af EU's nye infrastrukturfond, Connecting Europe Facility.



Danske TEN-T havne opfordres til at kontakte Transportministeriet med støtteværdige projekter på et tidligt tidspunkt. Det oplyser Danske Havne.

Den nye ansøgningsrunde for EU-midler til transportinfrastrukturprojekter åbnede den 11. september 2014. Ansøgningsrunden opslås inden for EU's nye infrastrukturfond, Connecting Europe Facility (CEF). Ansøgningsrunden opererer med en række forskellige prioriteter, hvor særligt ”Motorways of the Sea” og det årlige program er interessante for havnene.

Europa-Kommissionen forventer, at godstransporten øges med 80 pct. inden 2050 og passagertransporten med mere end 50 pct. Det kræver investering i infrastruktur. Centrale transportaktører, heriblandt havnene, har adgang til EU-tilskud til investering, modernisering og effektivisering af infrastruktur.

På Danske Havnes temaside om det transeuropæiske transportnet (TEN-T) kan ses en præsentation om programmet og krav til gods- og passagertal i havne for at blive udpeget TEN-T havn.

I det nye program er det kun udpegede TEN-T havne, der kan ansøge. Havne med adgang til TEN-T midler kan ses ved at sætte kryds i boksene ”adopted ports core” og ”adopted ports” her.

Ansøgningsfristen er den 26. februar 2015. Ansøgninger skal valideres af Transportministeriet inden indsendelse til Kommissionen. Derfor skal den samlede ansøgning sendes senest den 5. januar 2015 til Thomas Rousing Schmidt, Transportministeriet, på mail: tro@trm.dk.

/mb
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063