23948sdkhjf

ADP fik godt halvår

Havneselskabet ADP – der omfatter havenene i Fredericia, Mideelfart og Nyborg – kom rigtigt godt ud af første halvår 2014.

Havneselskabet ADP – der omfatter havenene i Fredericia, Mideelfart og Nyborg – kom rigtigt godt ud af første halvår 2014.



Nettoomsætningen i steg med 1,5 mio. kr. i forhold til samme periode sidste år. Containerforretningen udviklede sig igen positivt, men driftsresultatet (EBITDA) blev negativt påvirket af en ændret godsomsætning indenfor mineralske olieprodukter samt omstillingen inden for grovvarebranchen.

ADP forventer et årsresultat for 2014 på ca. 35 mio. kr. før skat.

Fortsat containervækst

Containertrafikken via Fredericia Havn vokser igen, og selskabet tager dette som et udtryk for, at der er kommet mere gang i hjulene i Danmark, da også tallene generelt i markedet viser en positiv tendens.

-I samarbejde med rederier, stevedoreselskaber, speditører o.a. ydes en målrettet indsats over for de kunder, som får deres containere ind og ud over havnen i Fredericia samt naturligvis over for potentielle kunder. Væksten understreger endnu engang Fredericia Havns centrale placering i forhold til hele Region Syddanmark, udtaler adm. direktør Jens Peter Peters.

Fremgang på Nyborg Havn

-Godsomsætningen i første halvår 2014 voksede med over 8 % inden for flere forskellige produkttyper. Senest har vores investering i Nyborg i en markant opgradering af anlægsværket på Avernakke vist sig at være en rigtig investering, og ADP har nu igangsat en generel opgradering af kajerne på Lindholmterminalen, så vi ved årets udgang vil stå et areal på 100.000 m2 med direkte adgang til 11 m vand klar til nye kunder og aktiviteter. ”Vi har i dag en god kombination af flydende produkter, byggematerialer, stykgods og projektlaster på Nyborg Havn, og vi arbejder nu målrettet på at tiltrække en eller flere større forretninger til havnen, oplyser Jens Peter Peters.

Kursen er sat

Første halvår af 2014 har også været brugt til en revision af ADP’s strategi samt en tilbundsgående revurdering af arealdisponeringsplanen for Fredericia Havn – en plan, som sigter på havnens arealmæssige udvikling frem til 2040.

-Vi har sat os nogle meget ambitiøse mål for den fremtidige vækst. Nogle af ’håndtagene’ er at skabe endnu bedre fysiske forhold gennem arealdisponeringsplanen – andre af ’håndtagene’ er at blive endnu bedre til at høste frugterne af de massive investeringer, som ADP har foretaget over de seneste år. Sagt på en anden måde vil vi på den gode måde presse os selv og vores samarbejdspartnere til at skabe endnu større godsomsætning over ADPs kajer, godspladser og i vores pakhuse, forklarer Jens Peter Peters.

/mb
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063