23948sdkhjf

APM Terminals investerer i Latinamerika

Der er brug for flere havneinvesteringer i Latinamerika, hvis regionens infrastruktur skal kunne klare den økonomiske vækst samt befolkningsvæksten i de kommende år.

Der er brug for flere havneinvesteringer i Latinamerika, hvis regionens infrastruktur skal kunne klare den økonomiske vækst samt befolkningsvæksten i de kommende år.



Globale havneselskaber som APM Terminals er ivrige efter at investere, men bliver mødt af bureaukratiske forhindringer og folkelig modstand mod privatisering.

Ifølge FN’s befolkningsprognoser vil Latinamerikas befolkning nå 690 millioner i 2025, næsten 200 millioner mere end det samlede EU. Til sammenligning voksede containerhåndteringen i Central- og Sydamerika kun en procent i 2013 til 45,7 millioner TEU. Brasilien, der er regionens største økonomi, håndterede 8,6 millioner TEU sidste år, cirka det samme som Antwerpen Havn.

APM Terminals vil gerne investere, men møder mange forhindringer i form af bureaukrati og politisk modstand samt modstand blandt arbejderne, der er imod privatiseringer. APM Terminals har for eksempel tidligere beskrevet, at det trak ud med at få de nødvendige byggetilladelser til byggeriet af containerterminalen i Moin, Costa Rica.

APM Terminals har en ejerandel på 50 procent i containerterminalen Brasil Terminal Portuario, som åbnede sidste år i Santos, Brasilien, og vil derudover gerne deltage i koncessioner i det nordlige og nordøstlige Brasilien, når regeringen gør det muligt.

Derudover har APM Terminals terminaludviklingsprojekter undervejs i Moin, Costa Rica, og Lazaro Cardenas, Mexico, samt et opgraderingsprojekt i Callao, Peru.

/mb
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078