23948sdkhjf

Fragtfirma outsourcer værksted

Slagelse Transportcenter A/S forbedrer effektivitet, økonomi og sikkerhed i driften ved at lade Scania overtage værkstedsfunktion. Foto: Direktør i Slagelse Transportcenter Jens-Ole Larsen, i midten, taler med Scanias salgschef Keld Nielsen, t.v., og servicesælger Ernst Larsen, t.h., foran virksomhedens værksted, der nu ombygges til lagerhal.

Slagelse Transportcenter A/S forbedrer effektivitet, økonomi og sikkerhed i driften ved at lade Scania overtage værkstedsfunktion.

Foto: Direktør i Slagelse Transportcenter Jens-Ole Larsen, i midten, taler med Scanias salgschef Keld Nielsen, t.v., og servicesælger Ernst Larsen, t.h., foran virksomhedens værksted, der nu ombygges til lagerhal.



I mere end 30 år har Slagelse Transportcenter haft succes som fragtvirksomhed på Midt- og Vestsjælland.

Siden etableringen i 1982 er virksomheden vokset fra én lastbil til nu cirka 130 rullende enheder, fordelt på omkring 65 trækkende enheder i alle størrelser samt cirka 65 påhængskøretøjer af forskellige typer.

I takt med udvidelsen af vognparken udbyggede Slagelse Transportcenter også sit eget værksted til omkring 360 kvadratmeter og seks medarbejdere.

Revideret strategi

- Vi har hidtil satset på selv at vedligeholde og reparere alt vores rullende materiel - fra lastbiler og varevogne til sættevogne, gaffeltrucks og elektriske løftevogne. I foråret tog vi denne strategi op til revision for at se, om outsourcing af værkstedsdriften kunne være en fordel for os, fortæller direktør Jens-Ole Larsen, Slagelse Transportcenter.

Han fortsætter:

- Langt størstedelen af vores lastbiler er Scania, som vi tidligere i år tegnede faste vedligeholdelsesaftaler for hos Scania i Sorø. I tæt dialog med Scania fandt vi ud af, at de kunne påtage sig det tekniske ansvar for stort hele vognparken til en konkurrencedygtig pris. Ved at outsource værkstedsdriften kunne vi både opnå bedre driftsøkonomi og større driftssikkerhed for vognparken samt højere effektivitet i vores kerneforretning.

Samtidigt outsourcer fragtforretningen vedligeholdelse og reparation af elektriske løftevogne, gaffeltrucks, varevogne med mere til andre eksterne leverandører.

Værksted bliver til hal

Når lukningen af værkstedet, inklusiv overførsel af reservedelslager med videre til Scania er gennemført, bliver værkstedet ombygget til en hal, så de ekstra kvadratmeter udnyttes til større lagerkapacitet.

- Vi har besluttet at effektivisere driften ved at trække vores Kalundborg-afdeling hjem til Slagelse. På den måde fører beslutningen om at lukke værkstedet også til en styrkelse af kerneforretningen, fastslår direktør Jens-Ole Larsen.

Servicesælger Ernst Larsen, Scania i Sorø tilføjer:

- Vi er stolte over, at Slagelse Transportcenter har valgt at lade os overtage værkstedsdriften for deres lastbiler og påhængskøretøjer. Samtidig er vi glade for, at vi har kunnet tilbyde ansættelse til de medarbejdere, der ønskede at flytte med til Sorø. Vi har tidligere kortlagt hele vognparkens vedligeholdelses- og reparationsbehov i forbindelse med indgåelsen af vedligeholdelsesaftaler for Slagelse Transportcenters Scania-lastbiler først på året. Ved at overtage hele værkstedsdriften kan vi yderligere reducere driftsomkostningerne for Slagelse Transportcenter til gavn for begge parter.

Ni nye lastbiler

Ud over at overtage værkstedsdriften styrker Scania også samarbejdet i kraft af en større levering af nye lastbiler til Slagelse Transportcenter.

I løbet af kort tid leveres seks nye Scania P 250 forvogne til distributionskørsel samt tre Scania G 450 sættevognstrækkere til kørsel med bl.a. modulvogntog mellem Danske Fragtmænds terminaler.

Salgschef Keld Nielsen, Scania i Sorø:

- Vi har haft et mangeårigt samarbejde med Slagelse Transportcenter omkring levering af nye lastbiler, og vi er glade for at kunne fortsætte dette samarbejde med levering af de ni nye Euro 6-lastbiler.

Fokus på dieselforbrug

De nye lastbiler leveres alle efter det såkaldte Ecolution by Scania-koncept, hvor lastbilerne er optimeret til lavest mulige brændstofforbrug.

- Ud over den optimale specifikation med optimal motorstørrelse og bagtøjsudveksling, spoilerudrustning, dæk med lav rullemodstand med videre, omfatter Ecolution by Scania-konceptet også undervisning og efterfølgende coaching af chaufførerne i brændstoføkonomisk kørsel. Vi ser frem til at byde chaufførerne velkommen på Scania Driver Academy, hvor vores dygtige undervisere kan klæde dem på til den mest optimale kørestil, slutter Keld Nielsen.

/cw
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062