23948sdkhjf

Ny chef for DSB

Debatindlæg om chefskifte hos DSB, af direktør Mogens Therkelsen, H.P. Therkelsen, Padborg.

Debatindlæg om chefskifte hos DSB, af direktør Mogens Therkelsen, H.P. Therkelsen, Padborg.



Endelig har den offentlige transportservice, nemlig togene, haft en chef, der på rekordtid har sat system i DSB-huset, så transportministeren med stolthed kunne fremvise, at også den offentlige transportorganisation kan give overskud, når man har den rigtige ledelse.

Nu skal DSB ud og finde en ny leder efter utallige, der har været fejlslagne, fordi Jesper Lok ikke har den fornødne politiske opbakning til at gennemføre den videre organisationstilpasning, for at DSB fremadrettet også vil være en givtig forretning.

Nu har DSB i årtier kostet skatteyderne milliarder af kroner, når man tænker på, hvor ineffektiv DSB før Lok’s tid har været drevet, og ikke mindst IC4 tog skandalen.

Set som borger og skatteyder er det forkasteligt, at man ikke bakker en sådan leder 100 procent op fra det politiske - og er med til at sætte tingene på plads, også overfor forbundene, som det kan læsses, har været utilfredse med Lok’s lederstil.

Det er klart, at fagforbundene ikke har kunnet lide den medicin, der skulle til for at rette op på DSB. Men fagforbundene i Danmark må lære, at ikke al medicin smager lige godt, men hovedsagen er, at det har den rette virkning, og det har vist sig, at det har været tilfældet her ved Lok’s medicin overfor DSB’s strategi og fremtid.

Det bliver meget svært at finde en leder som Lok, der i den grad har forstået og komme ind til grundproblemerne i en offentlig institution, som DSB har været.

Det bliver spændende, meget spændende, at se, hvem transportministeren nu vil sætte i førersædet for DSB. Forhåbentlig en der også har stærk medicin med sig, udtaler direktør Mogens Therkelsen, Padborg.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.205