23948sdkhjf

Mexico vil bygge verdens største lufthavn

Mexicos præsident, Pena Nieto, meldte forleden ud, at det sydamerikanske land har brug for en endnu større lufthavn. Det skriver epn.dk.

Mexicos præsident, Pena Nieto, meldte forleden ud, at det sydamerikanske land har brug for en endnu større lufthavn. Det skriver epn.dk.



Hovedstaden Mexico City, verdens næststørste by med cirka 22 mio. indbyggere, huser allerede storlufthavnen Benito Juárez, der sidste år havde 31,5 mio. rejsende. Til sammenligning havde Københavns Lufthavn sidste år 24 mio. passagerer.

Men Benito Juárez er blevet for lille, og det skader Mexico, siger præsidenten:

- Vi kan ikke blive ved med at udsætte en løsning. Mæthedspunktet er nået i den nuværende lufthavn, og det er med til at hæmme udviklingen i landet. Det begrænser forbindelsen mellem Mexico og resten af verden, lægger en dæmper på handel, og skaber forsinkelser for brugerne, siger Pena Nieto ifølge epn.dk.

Verdens travleste

Efter planen vil Mexico bygge en ny international lufthavn med plads til 120 mio. passagerer, hvilket er fire gange så mange som i Benito Juárez, og betragteligt flere end verdens nuværende travleste – lufthavnen i Atlanta, USA – der sidste år havde en gennemstrømning af 94 mio. passagerer.

I dag onsdag ventes den mexicanske præsident at præsentere planerne for den nye lufthavn, men indtil videre er der ikke meldt noget ud om, hvornår byggeriet startes, eller hvornår den nye lufthavn forventes at kunne tages i brug. /

anga
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.085