23948sdkhjf

Sommeren bød på færre tilskadekomne i trafikken

Den netop overståede sommer hører til en af de mindst blodige i historien. Det viser Vejdirektoratets foreløbige ulykkestal for juni og juli måned.

Den netop overståede sommer hører til en af de mindst blodige i historien. Det viser Vejdirektoratets foreløbige ulykkestal for juni og juli måned.



De nye tal underbygger dermed den positive udvikling med færre dræbte og tilskadekomne i trafikken, som man har set i de senere år.

Afdelingsleder Marianne Foldberg Steffensen fra Vejdirektoratet ser tallene som en bekræftelse på, at Vejdirektoratets fokus på øget sikkerhed i trafikken bærer frugt:

-Vi arbejder dagligt i Vejdirektoratet på at øge sikkerheden på vejene, blandt andet ved at fjerne de såkaldt sorte pletter, foretage ombygninger og andre sikkerhedsfremmende tiltag. Sommerens ulykkestal er historisk lave, og det er vi glade for. Men vi fortsætter naturligvis arbejdet med at forbedre trafiksikkerheden, så vi kan få tallene endnu længere ned i fremtiden.

Helt konkret viser tallene, at 33 personer mistede livet i trafikken henover sommeren, mens 580 kom til skade.

Det giver et samlet antal af dræbte og tilskadekomne i sommermånederne på 613 personer, hvilket er det laveste registreret i Vejdirektoratets ulykkessystem, som går tilbage til 1985.

Det er et markant fald i forhold til tallene for blot få år siden. Kun sommermånederne i 2012 kommer med 616 dræbte og tilskadekomne i nærheden af tallet for 2014. /

mb
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.658