23948sdkhjf

God ledelse højner sikkerheden til søs

God ledelse er både kontrol og tillid til virksomhedens ansatte, hvilket ikke er hinandens modsætninger.

God ledelse er både kontrol og tillid til virksomhedens ansatte, hvilket ikke er hinandens modsætninger.



Sådan lød budskabet fra Rederiforeningens adm. direktør Anne H. Steffensen på konferencen MSSM i Nyborg i dag.

Det er nemlig afgørende at have faste procedurer om bord på en relativt farlig arbejdsplads som et skib, men det går fint hånd i hånd med også at udvise tillid til de ansatte.

-Med kontrol mener jeg ikke, at man skal kigge sine medarbejdere over skulderen. Nej, tværtimod handler det om at tage ansvar for de ansatte og udvise dem omsorg ved at sikre, at de har de rette betingelser at arbejde under. Det er også en leders ansvar at holde kontrollen med, at medarbejdere passer på sig selv og ikke arbejder sig ihjel i ordets egentlige forstand, siger Anne H. Steffensen.

Antallet af arbejdsskader på danske skibe er halveret de seneste 20 år. Det skyldes blandt andet forbedrede procedurer ombord på skibe samt at sikkerhedskulturen i skibsfarten har ændret sig, så langt flere sikkerhedsbrister og near miss-hændelser bliver indrapporteret. Det er helt afgørende for at forebygge fremtidige ulykker.

Ud over at sikre fornuftige arbejdsforhold, handler det også om fra lederside at udvise tillid til ansatte ved tydeligt at signalere, at man tager deres henvendelser vedrørende sikkerhed alvorlig og er villig til at reagere på dem, mener Anne H. Steffensen.

/mb
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062