23948sdkhjf

Transportminister: Mobilitet skal matche væksten

Driving Green: Transportminister Magnus Heunicke (S) fastslog, at vejen mod en grøn transportsektor ikke må begrænse mobiliteten.

Driving Green:

Transportminister Magnus Heunicke (S) fastslog, at vejen mod en grøn transportsektor ikke må begrænse mobiliteten.

Af Lars Myrup Lassen

Dem der håber på en ”fodformet” tilgang til transportens klimaudfordring fik ikke opbakning fra transportminister Magnus Heunicke (S), da ministeren var sidste taler på den velbesøgte Driving Green messe i Øksnehallen i går.

- Transportens CO2-udledning er en vanskelig udfordring, som der ikke findes nogen enkel løsning på. Jeg vil med det samme fastslå, at jeg ikke kan forestille mig et samfund uden vækst. Vækst forudsætter, at vi udvikler og udbygger mobiliteten, så den matcher behovet, sagde ministeren.

- Grøn trafik må derfor ikke komme til at handle om, at begrænse mobiliteten for borgerne og erhvervslivet. Grøn trafik skal handle om, at forbedre den måde vil bruger og udvikler mobiliteten, sagde Magnus Heunicke.

Effektivitetssporet

Transportministeren erkendte, at alternative drivmidler til erstatning af de fossile brændstoffer, får mest opmærksomhed.

- Der er overordnet to spor på vej med en fossilfri fremtid. Effektivisering og alternative drivmidler. Sidstnævnte er ubetinget det mest sexede, men der er en meget lang tidshorisont før de alternative drivmidler, for alvor kan forventes at afløse benzin og diesel. Derfor er det vigtigt, at vi øger fokus på at effektivisere anvendelsen og udnyttelsen af de transportmidler vi har i dag, fordi gevinsten kan opnås her og nu.

Modulvogntog

Transportministeren fremhævede her modulvogntogene – hvor to 25,25 meter lange og op til 60 tons tunge lastvogntog kan erstatte tre almindelige, som et eksempel på tiltag i effektiviseringssporet.

- Modulvogntogene reducerer brændstofforbruget i forhold til de transporterede mængder, og de reducerer trængslen på vejene.

Ministeren fremhævede også ITS-løsninger, biomasse samt forbedringer af den kollektive trafik, som områder, hvor der allerede er høstet klimagevinster og som fortsat har potentiale til at reducere CO2-udledningen yderligere.

- En helt fossilfri transportsektor har meget lange udsigter. Samtidig kan vi ikke sidde behovet for øget mobilitet overhørigt. Det ønsker befolkningen ikke og det vil bremse den økonomiske vækst, sluttede Magnus Heunicke.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047