23948sdkhjf

Grønt regnskab fra SDK Freja

Grønt regnskab fra SDK Freja sætter fokus på klima og mennesker i første bæredygtighedsrapport.

Den danskejede shipping- og logistikvirksomhed SDK Freja tager første spadestik og sætter ESG- agendaen med blandt andet klimaaftryk og mennesker på dagsordenen i selskabets første samlede bæredygtighedsrapport siden fusionen mellem SDK og Freja i 2021.

Det familieejede speditions- og logistikvirksomhed SDK Freja sætter i virksomhedens første bæredygtighedsrapport fokus på at danne rammerne for det fremtidige arbejde indenfor ESG-agendaen. Det sker med henblik på både datadrevet og bevidst at kunne flytte sig i en mere bæredygtig og ansvarlig retning fremover. Gennem rapporten er virksomhedens forskellige forretningsområder inddelt og prioriteret med henblik på at skabe størst mulig positiv effekt dér, hvor SDK Freja kan gøre en forskel.

- ESG har været på alles læber i vores branche i mange år. Hvordan vores klimaaftryk kan begrænses, og hvordan vi kan sikre en bredere diversitet af medarbejdere, er afgørende for branchens overlevelse. Gennem vores målrettede arbejde med ESG har vi været i stand til at danne rammerne og etablere de baselines der skal til for både målbart og transparent at bevæge os fremad med bæredygtighedsagendaen siger Søren Gran Hansen, Group CEO for SDK Freja og uddyber:

- Vi har i samarbejde med konsulenthuset Deloitte blandt andet udset os 12 områder på tværs af ESG, som vi lægger en målrettet og styrket indsats bag, herunder fastholdelse af medarbejdere, reduktion af Co2 emissioner, endnu stærkere compliance og god selskabsledelse.”

Det er en samlet topledelse bestående af Lars Jespersen, CEO for SDK, Ulrik Rasmussen, CEO for Freja samt Søren Gran Hansen, Group CEO SDK Frejasom står bag udrulningen og opbakningen af bæredygtighedsrapporten og er med til at drive den vigtige udvikling af ESG-kriterierne.

Konkret vil SDK Freja som et resultat af arbejdet med ESG dedikere sig til at reducere virksomhedens Scope 1 og 2 Co2-udledninger med 60 procent frem mod 2040, en fastholdelse af medarbejderomsætning på under 15 procent, hvilket i 2021/2022 lå på 12,5 procent, og træning af alle SDK Frejamedarbejdere i Code of Conduct (CoC), GDPR og IT-sikkerhed i 2022/2023.

Shipping- og logistikselskabet SDK Freja blev dannet ved årsskiftet 2020/2021 som en fusion af virksomhederne SDK og Freja. Forud for denne fusion havde Freja allerede udgivet CSR-rapporter i flere år, og derfor er ESG-rapporteringen et naturligt skridt for den nu samlede virksomhed at offentliggøre.

Rammesætninger danner grundlag for udvikling

Etableringen af formelle forretningsgange for arbejdet med ESG-kriterierne er nøglen til den udvikling, som SDK Freja står overfor i de kommende år. Foruden arbejdet med rapporteringen af særligt klimaaftryk, ligger opgaven med den fælles ESG-målsætning også til grund for i endnu højere grad at binde SDK Freja som organisation tættere sammen på tværs af sine forretningsben.

Som et led i målsætningerne for SDK Frejas arbejde med blandt andet klima, har SDK Frejasat et mål om nedbringelse af Scope 3 Co2-udledninger med 50 procent i 2040, hvilket svarer til mere end 460.000 tons Co2. Virksomhedens Scope 3 emissioner udgør 97,3 procent af SDK Frejas samlede Co2-aftryk, og arbejdet med at nedbringe dette vil derfor være afgørende for den samlede påvirkning.

- SDK Frejaser arbejdet med vores bæredygtighedsrapport som et godt afsæt for at etablere både rammer og konkrete mål, som vi kan arbejde frem mod. Vi vil blandt andet bruge regnskabsåret

2022/2023 til at sætte milepæle for virksomhedens reduktionsmål og udvikle et dekarboniserings- roadmap, hvor nogle af vores indsatsområder, som vi direkte kan påvirke, er tomkørsel og udnyttelse af lastkapacitet, hvilket vil resultere i færre lastbiler på vejene, siger Eric Clausen, Head of ESG and Quality.    /Smir

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.124