23948sdkhjf

Grøn flyvetur på klimafolkemødet

Grønne debatter og flyveture 1.-3. september.

På Klimafolkemødet i Middelfart er der mulighed for at komme ud at flyve med en klimavenlig vandflyver. I samarbejde med Triangle Energy Alliance (TEA) snakker og viser luftfarten vejen til den grønne omstilling i luftfartsbranchen.

Vandflyet skal illustrere omstillingsparatheden inden for luftfart, og flyet er ikke kun til skue. Vandflyet letter fredag 2. september kl. 13.30 med nogle udvalgte gæster og nogle heldige vindere, der bliver fundet i en lodtrækning torsdag eftermiddag.

- Vi glæder os til at vise vores vandflyver frem på en flyvetur, der bliver 100 procent klimakompenseret. Flyveturen bliver hen over Trekantområdet og hen over flere af de partnervirksomheder, der inden for den nærmeste fremtid kommer til at spille en central rolle i omstillingen af luftfarten, siger Lasse Rungholm, administrerende direktør i Nordic Seaplanes.

Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn, er enig med Lasse Rungholm om, at omstillingen potentielt er lige rundt om hjørnet, men at den skal hjælpes på vej af politiske beslutninger:

- Den grønne omstilling inden for luftfart er lige rundt om hjørnet. For vi ved, hvad der skal til. Vi kan. Og vi vil lykkes med det. Snart. I Billund Lufthavn er vi i tæt dialog med luftfartsselskaberne, og engagementet for at lykkes er stort. Men det kræver nogle konkrete politiske beslutninger, før branchen kan komme videre. Det er eksempelvis beslutninger i forhold til prioriteringen af grøn strøm.

Grøn brændstofproduktion i Trekantområdet

Triangle Energy Alliance er et energipartnerskab i Trekantområdet, som har samlet virksomheder, der alle spiller en afgørende rolle i den grønne omstilling i produktionen af grøn og bæredygtig energi til husholdninger, transport og industri. Flere af partnerne er også til stede på TEA’s stand i Middelfart.

Her vil det være muligt at se - og måske køre - i en brintbil og snakke om overskudsvarme i fjernvarmenettet, men det vil også være muligt at blive klogere på, hvad fremstilling af grøn flybrændstof kræver, og at det hele er til stede i Trekantområdet.

- Den grønne omstilling kræver stærke partnerskaber på tværs af værdikæden. Omstillingen bliver ikke noget sololøb, der skal sidde mange med til bords. Og det gør vi i Trekantområdet, hvor vi allerede har en stærk, eksisterende energiinfrastruktur og en PtX-fabrik i form af det ene af Danmarks to raffinaderier, der kommer til at være storleverandør af grønne brændstoffer, lyder det fra Søren Thomsen, direktør i TEA.

/anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127