23948sdkhjf

Fortsat stor søgning til maritime uddannelser

Antallet af ansøgere er faldet med seks procent i forhold til 2021.

Interessen for at blive optaget på maritime uddannelser er næsten på niveau med 2021. Et fald på beskedne seks procent i ansøgningerne betyder, at de maritime uddannelsesinstitutioner er dem, som har oplevet den mindste tilbagegang.

Det skriver Danske Rederier.

En tilbagegang i ansøgerantal er normalt ikke noget, man fejrer.

Alligevel er der tilfredshed hos Danske Rederier med ansøgertallene for de maritime uddannelser, som sammen med tallene for resten af landets uddannelser blev offentliggjort i går.

Det generelle ansøgertal til de videregående uddannelser var faldet med 15 procent i forhold til 2021. Men på de maritime uddannelsesinstitutioner var faldet blot seks procent.

Det er det laveste fald, når man sammenligner med hovedkategorierne: erhvervsakademier, kunstneriske og kulturelle uddannelsesinstitutioner, professionshøjskoler og universiteter.

- Vi er meget glade for at se, at de unge fortsat viser interesse for de maritime erhverv. Selvom det totale antal er faldet, så er faldet så lille, at vi må tage det som et signal om, at Det Blå Danmark er et attraktivt sted at søge hen, siger Anne Panknin, uddannelseschef i Danske Rederier.

804 ansøgere

Sidste år søgte 853 om optag på de maritime uddannelser omfattet af den koordinerede tilmelding, i år er tallet 804. Det svarer til et fald på seks procent.

De maritime uddannelser har oplevet fremgang de senere år og toppede i 2020 med 906 ansøgere.

- Der er et generelt fald i ansøgertallet til de videregående uddannelser, og det er helt naturligt, at vi også oplever et lille fald. Der er trods alt optaget rigtig mange på de maritime uddannelser de seneste år, og at, vi næsten holder niveau, er en lille sejr, siger Anne Panknin.

Ud over de maritime uddannelser med optag via den koordinerede tilmelding findes en række uddannelser som blandt andre Svendborg Søfartsskole og Marstals Navigationsskole, hvor man søger direkte optagelse.

Danske Rederier driver desuden Danish Shipping Education, hvor man som trainee i et rederi eller bunkervirksomhed kan få en grunduddannelse inden for shipping. Her er foreløbig tilmeldt 42 nye trainees til efterårets hold, hvoraf 40 procent er kvinder.

- På vores egen uddannelse, Danish Shipping Education har vi et mål om at optage 40 trainees om året. Det mål indfrier vi igen i år, og det er en stor tilfredsstillelse både for os og forhåbentlig også for rederierne, som får nogle endnu dygtigere trainees, siger Anne Panknin.   /Smir

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141