23948sdkhjf

Maersk Drilling slutter sig til landstrøm i Esbjerg

Vestjysk fokus på bæredygtighed og grøn omstilling.

Maersk Drillings borerigge kan fremover tilslutte sig landstrøm i stedet for at få energi fra fossilt brændstof, når de ligger ved kaj i Esbjerg havn. Esbjerg Havns anlæg er det første landstrømsanlæg i Danmark, hvor op til tre rigge kan tilkobles på samme tid. Det giver markante CO2-reduktioner og er helt i tråd med både Esbjerg Havns og Maersk Drillings fokus på bæredygtighed og grøn omstilling. Derfor blev de to parter enige om en fælles investering i anlægget.

Landstrømsanlægget har en kapacitet på 1.300 Amp/1,5 MW og kan levere grøn strøm til op til tre borerigge, der hver har behov for op til 10.000 kWh pr. døgn. Den potentielle CO2-reduktion er betydelig, men de realiserede reduktioner afhænger selvfølgelig af, hvor lang tid riggene ligger i havn.

- Vi er glade for muligheden for at bruge grøn strøm, når vi kobler vores borerigge til landstrøm, mens de bliver gjort klart til nye opgaver under ophold i Esbjerg Havn. Maersk Drilling går forrest i vores branche med målsætningen om at halvere vores CO2-emissionsintensitet inden 2030, og brugen af landstrøm bidrager til dette, siger Claus Bachmann, Head of North Sea Division i Maersk Drilling.

En kæmpe gevinst for miljøet

Mange af de øvrige skibe i havnen har i flere år haft muligheden for at koble sig på landstrøm, men det er nyt, at Esbjerg Havn også leverer landstrøm til borerigge, som har brug for store mængder energi.

- Flere og flere kunder efterspørger landstrøm, så for os handler det ikke kun om at deltage aktivt i den grønne omstilling, som vi i forvejen har kæmpe fokus på. Det er også forretningsmæssigt en nødvendighed, og derfor er vi i fuld gang med at få flere landstrømsanlæg til havnen, så endnu flere af vores kunder kan benytte sig af grøn strøm, siger havnedirektør Dennis Jul Pedersen.

Den potentielle CO2-reduktion ved brug af landstrøm frem for dieselgeneratorer er op til 500 tons CO2 på månedlig basis pr. rig, og både emissioner af CO2, SOx og NOx reduceres. /anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078